CHP Çorum İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, Cumhuriyetimizin 101. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, imkansızlıklar içinde verdiği büyük mücadelenin sonucunda Cumhuriyet’in ilan edildiğini vurguladı. Başkan Solmaz, bu anlamlı günün, herkesin eşit olduğu ve halkın egemenliğinin sağlandığı bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti.

“Cumhuriyet, Bu Topraklara 101 Yıl Önce Doğdu”
Dinçer Solmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ülkemiz için taşıdığı büyük önemi şu sözlerle dile getirdi: “101 yıl önce Cumhuriyet, bu coğrafyaya bir güneş gibi doğdu. Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca bağımsız bir Türkiye için değil, aynı zamanda çağdaş ve medeni bir toplum inşa etmek için de büyük bir mücadele verdi. Türkiye Cumhuriyeti, kısa sürede büyük devrimlerle gelişen, saygı gören bir ülke haline geldi.”

“Cumhuriyet, Halkın İktidarını Kurduğu Gündür”
Solmaz, Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte halkın kulluktan vatandaşlığa geçtiğini ve kadınların eşit haklar kazandığını belirtti. "29 Ekim 1923, egemen devletlerin bu topraklar üzerindeki hayallerinin suya düştüğü ve bağımsız Türkiye’nin doğduğu gündür," diyen Solmaz, Cumhuriyet’in halkın egemenliğini pekiştirdiğini vurguladı.

"Cumhuriyetimize Sahip Çıkmak Zorundayız"
Dinçer Solmaz, Türkiye’nin bugün sahip olduğu özgürlükler ve haklar için mücadele vermeye devam ettiklerini belirterek, "Cumhuriyete sahip çıkmak, demokrasi, laiklik ve çağdaşlığı savunmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Cumhuriyeti yükseltmek ve yaşatmak hepimizin en büyük sorumluluğudur," dedi.

Bursa'da Zafer Partisi Mütareke Meydanı'ndan seslendi Bursa'da Zafer Partisi Mütareke Meydanı'ndan seslendi

“Şehitlerimizi Minnetle Anıyoruz”
CHP Çorum İl Başkanı, mesajının sonunda, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirterek, tüm hemşehrilerinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.