CHP Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, Karayolları 7. Bölge Müdürü Serdar Ateş’in Kırkdilim Tüneli’nin açılış tarihine ilişkin belirsizlik açıklamalarına sert yanıt verdi. Tahtasız, AKP milletvekillerini ve bürokratları eleştirerek, Kırkdilim Tüneli’nin planlanan tarihlerde açılamamasının devlete büyük maddi kayıplara yol açtığını vurguladı.

SAHA EXPO’da imzalar atıldı: Çorum’un savunma sanayi devi ARCA, tarihe geçti SAHA EXPO’da imzalar atıldı: Çorum’un savunma sanayi devi ARCA, tarihe geçti

"Kırkdilim Tüneli'nin Gecikmesi Hazine'ye Büyük Yük"

Mehmet Tahtasız, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “AKP’liler ve bürokratlar, adeta üç maymunu oynuyor. Kırkdilim Tüneli bu yaz açılacaktı. Şu an gelinen noktada ‘görmedik, duymadık, bilmiyoruz’ diyorlar. AKP milletvekilleri ve bürokratlar, ülkedeki gelişmelerden bihaber bir tutum sergiliyor. Bu zihniyetle ülke yönetiliyor. Tünelin açılmadığı her gün Hazine’ye zarar yazıyor ve maliyet gittikçe katlanıyor."

Maliyet 2 Milyar Lirayı Geçti

Tahtasız, tünelin yapım maliyetine de dikkat çekerek, projenin uzamasıyla birlikte maliyetin 2 milyar lirayı aştığını tahmin ettiklerini belirtti. “O yola harcanan parayla onlarca okul ya da sağlık kuruluşu yapılabilirdi,” diyerek kaynakların yanlış kullanıldığına dikkat çekti.

Verilen Sözler Tutulmadı

AKP Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın 2022 yılında tünelin açılacağına dair verdiği sözü hatırlatan Tahtasız, “19 Aralık 2022’de son ışık görüldü töreninde verilen sözler tutulmadı. Gelinen noktada tüm sözlerin yalan olduğu ortaya çıktı. Kırkdilim Tüneli adeta kırk düğüm oldu, çöz çözebilirsen, aç açabilirsen,” diyerek eleştirilerini sürdürdü.