Çorum'da Eşref Hoca Caddesi'ne nazır Sıklık Deresi'nin yaklaşık 50 metrelik bölümü yoğun bir şekilde iskana açık olan bölgeyi taşkın risklerine karşı tehdit ediyor.
Sıklık bölgesinden çıkarak adını buradan alan dere, Ahçılar Bağları istikametinden Eşref Hoca Caddesi'ne uzanıyor.

GEÇEN YIL BELEDİYE GECE NÖBETİ TUTMUŞTU

Çorum Belediyesi, geçtiğimiz yıl yaşanan yoğun yağışta apartmanları ve sığınaklarını su basması sonucu dere çevresinde iş makinelerinin de dahil olduğu ekiplerle taşkına karşı tedbir aldı. Hatta ekipler bazı sokakları trafiğe kapattı. Aradan geçen bir yıllık zaman zarfında sokakların bazıları halen trafiğe kapalı bekletiliyor. Ekipler o günlerde riske karşı bir kaç gün gece nöbetine bile kaldı.

“Mahallelerin sorunlarının takipçisi olacağız” “Mahallelerin sorunlarının takipçisi olacağız”

BELEDİYE'YE DSİ NEZDİNDE GİRİŞİMDE BULUNMALI

Son bir haftadır yaşanan sağanak riski dereyi tekrar gündeme getirdi. Eşref Hoca Caddesi'ne güzergahında derenin hemen yanı başında yoğun yapılaşmanın olduğu apartmanlarda ikamet eden sakinler, Sıklık Deresi'nin ıslahı, yolun karşısındaki gibi dere yatağının temizlenmesi, üstü açık beton yapılması, taşkınlarda akışın sorunsuz olması için çapı küçük olan büzlerin büyütülmesi taleplerini iletti.

DSİ 54. Şube Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında bulunan derenin ıslahı için Çorum Belediyesi'nin mahalle sakinleri adına kurum nezdinde girişimde bulunması bekleniyor.

Kaynak: Yayla Haber