Evde simit poğaça yapmanın en kolay ve lezzetli yolu bu tarifte saklı! Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu enfes lezzet, çay saatlerinizi unutulmaz kılacak. Un, maya, zeytinyağı ve susamın muhteşem uyumuyla harika simit poğaçalar yapın.

Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı pekmez

  • 5 su bardağı su

  • 1 kâse susam

Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Unu geniş bir kaba eleyin.

2.     Yaş mayayı bir bardağın içerisinde ılık su ile çözdürün.

3.     Unun üzerine mayayı ilave edip en son tuz eklenecek şekilde malzemeleri ekleyin.

4.     Malzemelerin hepsi birbirine karışıncaya kadar yoğurmaya devam edin.

5.     30 gramlık bezeler halinde hafif unladığınız tezgâhın üzerinde mayalandırın.

6.     Fırını 170 derece, fansız programda ısıtın.

7.     5 su bardağı su ve pekmezi derin bir tencerenin içine koyup kaynatmaya başlayın.

8.     Bezeler mayalanınca gazlarını alıp ortalarını parmağınızla delerek, ortası yuvarlak toplar halinde 15 dakika daha mayalandırın.

9.     Su kaynayınca ortası delik yuvarlak poğaçalarınızı kaynayan suya atın ve ardından susama bulayın.

10. Tepsiye dizin ve fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. İşte bu kadar kolay.

Bu tarifle simit poğaça yapmanın ne kadar kolay olduğunu keşfettiniz. Fırından yeni çıkmış, mis gibi kokan simit poğaçalarla sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz. Her adımı dikkatle uygulayarak, çay saatlerinizi unutulmaz kılın. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com