Çorum Veteriner Hekimler Odası tarafından Dünya Veteriner Hekimler Günü münasebetiyle gala yemeği düzenlendi.

Yıldız Park Düğün Salonu’nda gerçekleşen gala yemeğine Belediye Başkan Yardımcısı Ünsal Yeter, Türk Veteriner Hekimler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eroğlu, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, 32 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Eker, CHP Belediye Başkan Adayı Mimar H. Levent Çöphüseyinoğlu, belediye meclis üyeleri, tarım il müdür yardımcıları, şube müdürleri, sendika temsilcileri, Yozgat ve Amasya Veteriner Hekimler Odası yöneticileri ile birlikte oda üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Fikret Damar Vefat etti Fikret Damar Vefat etti

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Çorum Veterinerler Odası Başkanı Mehmet Fatih Şerbetçi, gala yemeğine katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

2009 yılında kurulan Çorum Veteriner Hekimler Odası’nın 72 veteriner kliniği, 75 kamuda çalışan ve 20’ye yakın gıda sektörü ve işletme sorumlu veteriner hekim çalışanı ile hayvan sağlığı ve refahı konusunda büyük bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Şerbetçi, her bir veteriner hekimin bu toprakların canlılarına hizmet etme misyonunu büyük bir özveriyle yerine getirdiklerini söyledi.

Veteriner hekimler olarak sadece hayvanların sağlığını korumakla kalmadıklarını aynı zamanda insan sağlığını ve çevreyi de koruma görevini üstlendiklerini dile getiren Oda Başkanı Şerbetçi, “Zoonotik hastalıkların önlenmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması gibi konularda kritik bir rol oynarız.

Her geçen gün, bilim ve teknolojideki gelişmeler sayesinde daha etkili tedaviler sunabiliyor, daha geniş bir bilgi birikimine ulaşabiliyoruz. Ancak bu gelişmeler, bizlere sürekli öğrenme ve kendimizi geliştirme sorumluluğu da yüklemektedir. Çorum’da ki her bir veteriner hekim, bu ilerlemenin bir parçasıdır” dedi.

Meslektaşlarının her birinin bu topluluğun sağlığı için çalıştığını ve hayvanlarla insanlar arasındaki bağı güçlendirdiklerini kaydeden Mehmet Fatih Şerbetçi, “Bugün burada, bu önemli görevi yerine getiren herkese Yönetim Kurulum adına şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş meslektaşlarıma Allahtan rahmet diliyor, saygı ve sevgiyle anıyorum.

Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm meslektaşlarıma, katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederim. Yönetim Kurulu adına hepinizin Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

Türk Veteriner Hekimler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ali Eroğlu ise, Çorumlu veteriner hekimlerle her zaman gurur duyduklarını belirterek, gala yemeğinde kendileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Konuşmaların ardından sahne alan Ankara Express  Orkestrası Sahnesi’nin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde vakit geçiren veteriner hekimler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.
Gecede hediye çekilişi de yapıldı.

Kaynak: Yayla Haber