Samsun'da bugün, 1 Ekim 2024 Salı günü hava durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sonbaharın etkisini iyiden iyiye hissettirdiği bu dönemde, bölgede aralıklı sağanak yağışlar ve hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor. İşte Samsun hava durumu hakkında tüm detaylar…

Samsun 1 Ekim 2024 Hava Durumu

9 aylık hamile kadın, kocası ve arkadaşlarıyla polisin evinden hırsızlık yaptı 9 aylık hamile kadın, kocası ve arkadaşlarıyla polisin evinden hırsızlık yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, Samsun'da hava bugün çok bulutlu olacak ve gün boyunca aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Bölge genelinde olduğu gibi Samsun'da da yağışların zaman zaman etkisini artırması bekleniyor. Kastamonu çevrelerinde ise yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Hava sıcaklığında kıyı kesimlerde 2 ila 4 derece arasında bir düşüş, iç kesimlerde ise 8 ila 12 derece arasında daha belirgin bir düşüş yaşanacak. Bu serin hava, özellikle akşam ve gece saatlerinde hissedilecek.

Rüzgar, batı ve güney batılı yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek. Ancak kıyı kesimlerinde rüzgarın kuvvetli olması bekleniyor. Özellikle Kastamonu ve Sinop kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) bekleniyor, bu nedenle dikkatli olunması gerekiyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Bölgede beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Özellikle Kastamonu çevrelerinde yağışların 21-50 kg/m² arasında kuvvetli olması, kuzey batı kesimlerinde ise yer yer şiddetli yağışlarla 51-100 kg/m² arasında çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve ulaşımda aksamalara neden olabilir. Bu sebeple Samsun ve çevresinde yaşayanların gerekli tedbirleri alması öneriliyor.