İlkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şubeleri ve öğretmenleri kura çekimi ile belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı tarihlere göre, kura çekimi 28-30 Ağustos 2024 arasında yapılacak. İşte, şube kura çekimi süreci ve detaylar hakkında bilmeniz gerekenler...

MEB'den 'sosyal duygusal becereler' için materyal MEB'den 'sosyal duygusal becereler' için materyal

1. ve 5. Sınıf Şube Kura Sonuçları: Şubeler Ne Zaman Belirlenecek?
İlkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şube belirleme süreci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kura yöntemiyle gerçekleştiriliyor. İşte 2024-2025 eğitim öğretim yılı için şube kura çekimlerinin detayları:

Şube Kura Çekimi Tarihleri
İlkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şubeleri ve öğretmenleri kura çekimi ile belirlenecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için şube kura çekimi, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Veliler, öğrencilerinin şubelerini ve öğretmenlerini e-Okul sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

Kura Çekimi ile Belirlenen Şube ve Öğretmenler
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, ilkokul ve ortaokul şubelerinin belirlenme süreci şu şekilde ifade edilmiştir:

İlkokul 1. Sınıf: Yeni kaydedilen öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile belirlenir. Şube değişikliği, velinin yazılı talebi ve rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu doğrultusunda okul yönetimince bir defaya mahsus yapılabilir.

Ortaokul 5. Sınıf: Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri de kura yöntemi ile belirlenir. Şube değişikliği talepleri, velinin yazılı talebi ve rehberlik servisinin raporu doğrultusunda bir defaya mahsus olarak okul yönetimince yapılabilir.

Şube Değişikliği ve Talep Süreci
Veliler, şube değişikliği taleplerini yazılı olarak yapabilirler. Rehberlik servisi tarafından hazırlanan gerekçeli görüş raporu doğrultusunda, okul yönetimi tarafından bir defaya mahsus şube değişikliği yapılabilir. Bu süreç, eğitim yılı içinde bir kez uygulanabilir.