Yayla Haber

10 Gün Taze Kalan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Abone Ol

10 gün boyunca taze kalan bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifiyle tanışın. Bu tarifle hazırlayacağınız kurabiyeler, hem lezzetiyle hem de uzun süre taze kalma özelliğiyle favoriniz olacak. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ve püf noktaları.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 3 yemek kaşığı sirke

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)

  • 4,5 su bardağı un

10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)

  • 2-3 yemek kaşığı çörek otu

10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.

  2. Azar azar unu ekleyerek yoğurun.

  3. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.

  4. Elinizle ince bir rulo yapın.

  5. Ters u şekli vererek örgü yapın. Fırın tepsisine dizin.

  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirin. 

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile 10 gün boyunca tazeliğini koruyan lezzetli kurabiyeler hazırlamak mümkün. Bu pratik ve kolay tarif sayesinde, hem misafirlerinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tarifin püf noktalarına dikkat ederek, her seferinde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }