Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi’nden temin edilen fotoğrafların yer aldığı sergi, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılan “Milletin Zaferi Fotoğraf Sergisi”, 9-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında gezilebilecek.

Serginin açılış törenine; Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, bazı belediye görevlileri ile davetliler katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, serginin İletişim Başkanlığından alınan 60 fotoğraftan oluştuğunu belirterek, "Bu fotoğrafların ortak bileşeni milletimizin darbeye direnişini bizlere yansıtması. Devletimize karşı böyle ihanet tablolarının bir daha gerçekleşmemesi ve bunun için de gerekenlerin yapılması dileğiyle, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı İlköğretim Haftası’nı kutladı Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı İlköğretim Haftası’nı kutladı

Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan ise aradan 8 yıl geçtiğini hatırlatarak, darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Candan, “eğer bu tür darbeleri unutursak tekrarı yaşanır” ifadesini kullandı.
Candan, hafta boyunca darbe girişiminin unutulmaması için 15 Temmuz etkinliklerinin yapılacağını bildirdi.


Vali Yardımcısı Tamer Orhan da hain darbe teşebbüsünün 8. yıldönümü olduğunu anımsatarak, "Vatanımıza kast eden hainlerle, güruhlarla mücadelemiz durmaksızın devam edecek. 15 Temmuz'un unutturulmaması için sergiler, ziyaretler, etkinlikler devam edecek. Unutursak tekrar yaşamak zorunda kalırız. Unutmadık, unutturmayacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sergide yer alan fotoğraflar incelendi.

Kaynak: Yayla Haber