Öğretmenlik ve bankacılık geçmişi olan Naşide ve Şerife, bu maceraya 2 çeyrek altın bozdurarak atıldılar. Naşide, Bilgisayar Programcılığı ve İşletme bölümlerinden mezun olduktan sonra, Milli Eğitime bağlı okullarda öğretmenlik ve bir bankanın genel müdürlüğünde çalıştı. Tokat'a taşındıktan sonra, el sanatlarına yönelen Naşide, bu yeteneklerini dükkanlarında kullanmaya karar verdi.

El yapımı kabartmalı tablolar, ahşap ürünler, el çizimi, çini çalışmaları, yöresel sofra bezleri, el baskısı, el boyaması fularlar, yazmalar, el boyaması çantalar, çocuk kıyafetleri gibi bir dizi ürün bulabileceğiniz bu dükkan, hem yerel hem de uluslararası müşterilere hitap ediyor. Tüm ürünler Tokat'ın yerel kültürünü yansıtırken, aynı zamanda Naşide ve Şerife'nin farklı tasarımları ve kendi el işçilikleri ile öne çıkıyor.

Tuba Üreyen: İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı kadın cinayetlerini artırdı Tuba Üreyen: İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı kadın cinayetlerini artırdı

El işçiliği ve tasarım yeteneklerini geliştirmek adına Naşide, ahşap boyama kursuna katıldı ve usta öğreticilik belgesi dahil bir dizi el sanatları belgesi aldı. Dükkanın açılışından bu yana, kız kardeşler sürekli olarak işlerini genişletiyor ve yeni ürün tasarımları yaratıyorlar.

T-shirtler, çantalar ve mutfak önlükleri üzerine el yazısı ve çeşitli baskılar yaparak farklı ürünler tasarlamaya devam eden kız kardeşler, işlerini kendi öz sermayeleriyle başlatarak başarılı bir işletmeye dönüştürdüler. Bu başarı hikayesi, girişimci ruhun gücünü, kararlılık ve yaratıcılığın kişisel ve profesyonel başarıya ulaşmada ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Naşide ve Şerife'nin hikayesi, emeklerinin ve yaratıcı vizyonlarının ürünü olan bu başarılı işletmenin ötesinde, yerel kültürü koruma ve yaşatma konusunda da önemli bir rol oynuyor. Tokat'ın kültürel mirasını gelecek nesillere taşıma hedefiyle yola çıkan iki kız kardeşin hikayesi, herkes için ilham verici bir örnek.