Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl da uygulamaya konulan uyum programı, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula adaptasyon sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor. 2-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bu programda, veliler ve öğrenciler tanışma etkinlikleriyle okul ortamına adapte edilecek. Okul içi ve dışı ortamlar tanıtılacak, velilere "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu yapılacak.

Ortaokula yeni başlayacak öğrenciler içinse 9 Eylül haftasında uyum rehberlik çalışmaları düzenlenecek. Ailelere yönelik "ortaokul 5. sınıfa uyum rehberi" sunumu yapılacak ve tanışma etkinlikleri düzenlenecek. Öğrenciler ise ikinci günde rehberlik uygulamalarına katılacaklar.

Liseye Yeni Başlayanlar İçin 'Liseye Hoş Geldin' Kitapları:

Çorum Valisi Zülkif Dağlı’dan Yeni Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar’a Hayırlı Olsun Ziyareti! Çorum Valisi Zülkif Dağlı’dan Yeni Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar’a Hayırlı Olsun Ziyareti!

Bu yıl ilk kez liseye başlayacak öğrenciler için MEB tarafından "Liseye Hoş Geldin" kitapları hazırlandı. 8 bölümden oluşan bu kitaplar, lise müfredatındaki yenilikleri ve derslere nasıl çalışılması gerektiğini açıklıyor. Türk dili ve edebiyatı, tarih, matematik, fizik gibi temel derslerin tanıtımını içeren bu kitaplara, MEB'in dijital platformundan erişilebilecek.

Öğretmenlere Yeni Müfredat Eğitimi:

2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında kademeli olarak uygulanmaya başlayacak yeni müfredat için öğretmenler de eğitiliyor. 9 binden fazla öğretmen, 40 saat süren kurslara katıldı ve aldıkları eğitimi, görev yaptıkları okullarda meslektaşlarına aktaracak.

Yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık sürecinde hem öğrencilere hem de velilere rehberlik eden bu uyum programı, okul hayatına sorunsuz bir geçiş sağlamayı amaçlıyor. MEB'in bu kapsamda sunduğu kaynaklar ve eğitimler, öğrencilerin yeni müfredat ve eğitim ortamına daha iyi adapte olabilmeleri için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Kaynak: İHA