İŞKUR'un 2024-2025 TYP başvuruları için tarihlerin açıklanmasını bekleyenler, temizlik ve güvenlik görevlisi alımları hakkında merak edilen detayları öğrenmek istiyor. Başvuru tarihleri henüz netleşmemiş olsa da, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da benzer tarihlerde başvuruların alınması bekleniyor. Detaylar ve başvuru şartları hakkında bilgi almak için yazımızı okumaya devam edin.

İŞKUR TYP Başvuruları Başladı mı? 2024-2025 Okullara Güvenlik ve Temizlik Görevlisi Alımı
Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 2024-2025 eğitim döneminde okullara yapılacak temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımları merak ediliyor. İŞKUR tarafından gerçekleştirilecek bu alımlar hakkında detaylar ve başvuru tarihleri gündemde. İşte, 2024-2025 İŞKUR TYP başvuruları hakkında bilmeniz gerekenler:

TYP Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
2024-2025 TYP başvuruları için kesin bir tarih henüz açıklanmamış olsa da, başvuruların Eylül 2024'ün ilk haftalarında başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl da başvurular Ağustos sonu itibarıyla başlamış ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla duyurular yapılmıştı. Bu yıl da benzer tarihlerde başvuruların başlaması olasıdır. Güncel başvuru tarihleri ve detayları, İŞKUR’un resmi web sitesinden ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nden takip edilebilir.

TYP Başvuru Şartları
2024-2025 TYP başvurusu yapabilmek için aşağıdaki şartları taşımanız gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak: Başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
Kuruma Kayıtlı Olmak: İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak şarttır.
Yaş: 18 yaşını tamamlamış olmak.
Sigortalılık Durumu: 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak.
Emekli ve Malul Aylığı Almamak: Emekli veya malul aylığı almamak.
Öğrenci Olmamak: Açıköğretim öğrencileri hariç, öğrenci olmamak.

TYP Uygulama Süresi ve Ödeme
TYP programı genellikle 6 ay süreyle uygulanmaktadır. Haftalık çalışma süresi ise 45 saati geçmemektedir. Katılımcılara, asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarı üzerinden ödeme yapılmaktadır. Ödemeler, katılım sağlanan gün sayısına göre hesaplanır.

Başvuru Nasıl Yapılır?
TYP başvuruları, İŞKUR’un resmi web sitesi esube.iskur.gov.tr üzerinden veya en yakın İŞKUR şubesine gidilerek yapılabilir. Başvuru sürecine dair güncel bilgilere ve tarihlere, İŞKUR’un resmi kaynaklarından ulaşabilirsiniz.

Bursa ulaşımında 'gittiğin kadar öde' dönemi Bursa ulaşımında 'gittiğin kadar öde' dönemi

Başvurular ve program hakkında daha fazla bilgi için İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurularını takip etmek önemlidir.