Bu hafta sonu, 2024 KPSS ön lisans sınavı için geri sayım başladı. Sınav, 1 Eylül 2024 tarihinde saat 10.15’te başlayacak. Sınav giriş belgesi nasıl alınır ve sınav günü neler yapmanız gerektiği hakkında tüm bilgiler haberimizde.

KPSS Ön Lisans Sınav Saati ve Tarihi 2024: KPSS Sınav Giriş Belgesi Sorgulama! KPSS Ön Lisans Sınav Tarihi ve Saati

2024 KPSS Ön Lisans sınavı, 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 12.15'te sona erecek. Adayların, sınav binalarına saat 10.00’dan sonra alınmayacağını unutmamaları gerekiyor.

KPSS Ön Lisans Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Açıklanacak?

Prof. Dr. Işık Görker, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Travma Komisyonu başkanı seçildi Prof. Dr. Işık Görker, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Travma Komisyonu başkanı seçildi

KPSS Ön Lisans sınav giriş belgeleri, 22 Ağustos 2024 tarihinde saat 15.15'ten itibaren ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranı üzerinden erişime açıldı. Adaylar, ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş belgelerini indirebilirler.

KPSS Ön Lisans Sınav Giriş Belgesi Nasıl Sorgulanır?

KPSS sınav yerleri ve giriş belgeleri, ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden sorgulanabilir. Adaylar, AİS ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sınav yerlerini öğrenebilir ve giriş belgelerini indirebilirler. Sınav günü, adayların Sınav Giriş Belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport) ile sınav salonlarına giriş yapmaları gerekecek.

Sınav Günü Yapılacak İşlemler

Sınav salonlarına girişte, adayların Sınav Giriş Belgesi ve kimlik belgeleri kontrol edilecek. Sınav görevlileri, adayların kimliklerini doğruladıktan sonra, sınav kurallarını açıklayacak ve gerekli malzemeler (cevap kâğıdı, kurşun kalem, silgi, kalemtıraş) dağıtılacak.