Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında okullarda görev alacak temizlik ve güvenlik görevlileri için İŞKUR başvuruları merakla bekleniyor. Başvuru tarihlerinin ve şartlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar burada.

2024-2025 Eğitim Dönemi İçin İŞKUR TYP Başvuruları Başladı mı? Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alımları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesine temizlik ve güvenlik görevlisi alımları hakkında merak edilenler gün yüzüne çıkıyor. 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi yaklaşırken, İŞKUR üzerinden yapılacak TYP başvuruları ile ilgili son bilgiler aşağıda yer alıyor:

2024-2025 Eğitim Dönemi İçin TYP Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

İŞKUR üzerinden yapılacak TYP başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Bu yıl, okulların açılacağı tarih olan 9 Eylül 2024 öncesinde başvuruların açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl başvuruların Ağustos ayının son haftalarında başladığı göz önüne alındığında, benzer bir tarihte başvuru sürecinin başlaması muhtemel görünüyor. Başvurular İŞKUR'un e-Şube platformu üzerinden yapılacak.

TYP Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvuruda bulunmak isteyenlerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
İŞKUR'a kayıtlı olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre SGK'ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç sigortalı olmamak,
Emekli veya malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

TYP Programı Ne Kadar Sürecek ve Ücretler Nasıl Olacak?

TYP programı genellikle en fazla 6 ay sürecektir. Katılımcılara, asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu ödeme yapılır. Haftalık çalışma süresi ise kırk beş saat olarak belirlenmiştir.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Başvurular, İŞKUR'un e-Şube platformu üzerinden yapılabilir. Platform üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilir ve başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Başkan Yılmaz Kaya: Çorumlular İçin Çiğ Süt Desteği Ödemeleri Başlıyor! Başkan Yılmaz Kaya: Çorumlular İçin Çiğ Süt Desteği Ödemeleri Başlıyor!

Bu bilgiler ışığında, okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı için TYP başvurularının detaylarını ve tarihlerini takip etmek önemlidir. Başvuru süreci ve ilanlar hakkında en güncel bilgileri İŞKUR’un resmi web sitesinden ve yerel İŞKUR müdürlüklerinden alabilirsiniz.