Muğla Milas'ta ödev destek kursları başladı Muğla Milas'ta ödev destek kursları başladı

2024 YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılan ek yerleştirme sonuçları 19 Eylül 2024 tarihinde açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, adaylar yerleştirme sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile erişebilecekler. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Kayıt İşlemleri 25-30 Eylül Tarihleri Arasında Yapılacak

Ek yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında kayıt işlemlerini tamamlayabilecek. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin belirlediği süre içerisinde kayıt yaptırmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yaptıran adaylar ise üniversitelerin duyurduğu tarihlerde gerekli belgelerle birlikte kayıt işlemlerini tamamlayacak.

Sonuçlar Nasıl Öğrenilecek?

Ek yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler de ÖSYM tarafından paylaşıldı. Yerleştirilen adaylar, yerleştirme sonuçlarını sadece ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

Kayıt işlemleri ve elektronik kayıtların eksiksiz tamamlanması için adayların ilgili üniversitelerin duyurularını takip etmeleri önem taşıyor. Tüm adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2024 YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar için kayıt süreci başlıyor. Üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen adayların belirlenen tarihlerde işlemlerini tamamlamaları büyük önem taşıyor. Elektronik kayıtlar için son gün 27 Eylül, fiziki kayıtlar için ise 30 Eylül 2024. Üniversitenize yerleşmenin heyecanını yaşarken, süreci yakından takip etmeyi unutmayın!