Çayın yanında sunabileceğiniz, yumuşacık ve lezzetli bir poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu kolay poğaça tarifi ile misafirlerinizi şaşırtacak, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatacaksınız. Hem pratik hem de çok lezzetli bu tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Kolay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 adet yumurta beyazı

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 3,5-4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1 yemek kaşığı çörek otu

İçi için:

  • 100 gram kaşar peyniri

  • 50 gram sucuk

  • 1 adet kapya biber

Kolay Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

      1. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir araya getirip karıştırın.

  1. Kabartma tozunu ekleyin azar azar da unu ilave edin.

  2. Ele yapışmayan, yumuşacık bir hamur elde edin.

  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle üzerine bastırarak açın. İçine minik minik doğradığınız malzemeleri koyun.

  4. Yarım ay şeklinde kapatın. Çatalla minik minik dokunarak kenarların birleşmesini sağlayın.

  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin. Ardından çıkarıp dinlendirin ve servis edin.

Sadece birkaç adımda hazırlayabileceğiniz bu kolay poğaça tarifi, mutfağınızda harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. Hem pratik hem de lezzetli oluşuyla kahvaltıların, çay saatlerinin ve özel davetlerin vazgeçilmezi olacak bu poğaçaları denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Herkesin bayılacağı bu tarifle, sevdiklerinize unutulmaz anlar yaşatın. Afiyet olsun!

Ege usulü Zeytinyağlı Enginar tarifi: Hafif ve lezzetli Ege usulü Zeytinyağlı Enginar tarifi: Hafif ve lezzetli

kaynak: yemek.com