ABD Borsaları Enflasyon Verileri Öncesinde Rekor Kırdı: Powell Yıl Sonunda Piyasayı Arkasına Alabilir

ABD’de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesinde borsalar, yatırımcıların beklentileriyle tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmaya devam etti. S&P 500, 2024 yılı içinde 44. kez rekor kırarak 5.800 puana yaklaştı. Uzmanlar, piyasanın enflasyon verilerinin ılımlı seyredeceği beklentisiyle bu yükselişi sürdürdüğünü belirtti.

Wall Street’te, S&P 500 yüzde 0,71 artış gösterirken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0,60, Dow Jones Sanayi Endeksi ise yüzde 1,03 yükselişle günü tamamladı. Özellikle Federal Rezerv (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yıl sonuna doğru faiz politikalarında değişiklik yapabileceği beklentisi, piyasaları destekleyen önemli faktörlerden biri olarak öne çıktı.

TradeStation'dan David Russell, "Fed tutanakları, politika yapıcıların enflasyonun düşmekte olduğunu kabul ettiklerini ve istihdam artışında bir zayıflık gördüklerini gösteriyor. Bu durum, gerektiğinde faiz indirimlerini masada tutuyor" diyerek, Powell'ın yıl sonuna doğru piyasayı daha fazla arkasına alabileceğini ifade etti.

Yatırımcılar, bugün açıklanacak enflasyon verilerinin tüketici fiyatlarının ılımlı seyretmeye devam ettiğini göstermesini bekliyor. Eğer veriler beklendiği gibi gelirse, bu durum borsalardaki yükseliş trendini destekleyebilir.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Patatese devletimizden müdahale bekliyoruz" TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Patatese devletimizden müdahale bekliyoruz"

ABD’de enflasyonun düşüş trendine girmesi ve Fed’in bu duruma uygun hareket etmesi, piyasa beklentilerini artıran faktörler arasında yer alıyor.