Hasan Alpargün’e 62 Kez Müebbet ve 865 Yıl Hapis Cezası

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi, “olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla yargılanan Hasan Alpargün’e 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına da hükmetti.

"Binayı Kanunlara Uygun İnşa Ettim" Savunması

İsmail Hakkı Pekin: "Türkiye Bölgesel Tehditlere Karşı Daha Güçlü Adımlar Atmalı" İsmail Hakkı Pekin: "Türkiye Bölgesel Tehditlere Karşı Daha Güçlü Adımlar Atmalı"

Tutuklu sanık Hasan Alpargün, SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada, inşa ettiği binanın 1975 Deprem Yönetmeliği'ne uygun olduğunu savundu. Alpargün, bina yapımında eksik malzeme kullanmadığını ve sonradan yapılan tadilatların yapıya zarar verdiğini öne sürdü. Kanser hastası olduğunu belirten Alpargün, tahliye ve beraatini talep etti.

Müştekiler ve Avukatların Talepleri

Duruşmada müştekiler ve avukatları, Alpargün’ün “olası kastla öldürme” suçundan cezalandırılması gerektiğini belirterek, Konya Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı bilirkişi raporuna dikkat çekti. Raporda, binanın yapısal eksiklikleri ve deprem güvenliği konusundaki yetersizlikler vurgulandı.

Deprem Günü KKTC’ye Kaçtı

Hasan Alpargün'ün, deprem günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kaçtığı ve Lefkoşa Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca Türkiye’den büyük miktarda döviz transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa'da daire satın almak için girişimlerde bulunduğu iddia edilmişti.

Alpargün, mahkemede yapılan yargılama sonucunda ağır cezalarla karşı karşıya kaldı ve bu karar depremde yakınlarını kaybeden ailelerin bir nebze de olsa adalet bulduğu bir an olarak kaydedildi.