Çorum’da Görev Yapan Türk Resim Sanatının Usta İsmi Mustafa Ayaz Son Yolculuğuna Uğurlandı Çorum’da Görev Yapan Türk Resim Sanatının Usta İsmi Mustafa Ayaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Çorum’da meydana gelen gök gürültülü sağanak yağışlar ile birlikte Merkeze bağlı Üyük, Bozbağa, Çeşmeören ve Kadıkırı köylerinde mevsimlik işçi olarak bulunan vatandaşların çadırlarında hasarlar meydana geldiği açıklandı. Ardından Çorum İl AFAD Müdürlüğü tarafından sel ve su baskını yaşanan köylere kısa sürede ulaşılarak ihtiyaçlarını karşılamak üzere battaniye temin edildiği, Kızılay tarafından çorba ve gıda malzemesi dağıtımı yapıldığı belirtildi.

İSKİLİP’TE SEL VE SU BASKININA AFAD MÜDAHALESİ

İskilip İlçesinde meydana gelen sel ve su baskınlarında Yavu, Beyoğlan, Akkaya ve Kutlu köylerinde yolların sel nedeni ile kapandığı ihbarı gelmesi üzerine İl Özel İdaresi ile iletişime geçildiği kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi tarafından çalışmalar yapıldığına dikkat çekildi. 

İskilip’in Beyoğlan Köyü’nde ise, fırtına sonrasında bir evin çatısının uçtuğu sonrasında AFAD ekiplerince iyileştirme çalışmaları yapıldığına değinildi.

Kaynak: Yayla Haber