Meteoroloji ve AFAD, Marmara Bölgesi başta olmak üzere birçok il için sarı ve turuncu kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Adana, Mersin ve daha birçok ilde etkili olacak sağanak yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar bekleniyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

İstanbul ve 22 İl İçin Şiddetli Yağış Uyarısı: Valilik ve Meteorolojiden Önemli Açıklamalar

Son günlerde etkili olan şiddetli yaz sağanakları, batı ve iç kesimlerde olumsuzluklar yaratmaya devam ediyor. Valilik, AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 22 il için sarı kodlu, Kırklareli ve Tekirdağ için ise turuncu kodlu yağış uyarısı yaptı. İşte detaylar...

İstanbul ve 22 İl İçin Sarı Kodlu Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul başta olmak üzere 22 ilde etkili olması bekleniyor. MGM, "Kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli yağışlar öngörülüyor" dedi.

Daha yeşil bir Mudanya için temizlik yaptılar Daha yeşil bir Mudanya için temizlik yaptılar

AFAD'dan Kritik Uyarı: Turuncu ve Sarı Kodlu Yağış Alarmı

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kırklareli ve Tekirdağ için turuncu kodlu, diğer 22 il için ise sarı kodlu yağış uyarısı yapıldığını bildirdi. Turuncu kodlu uyarı yapılan illerde ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Şiddetli Yağışların Etkileyeceği Bölgeler ve Sıcaklıklar

Marmara Bölgesi: Kocaeli, Sakarya ve Bilecik’te şiddetli yağışlar devam edecek. İstanbul 27°C, Edirne ve Çanakkale 32°C.
İç Anadolu: Konya, Çankırı, Eskişehir ve Sivas’ta yıldırım, dolu ve sel tehlikesi var. Sıcaklık 28-30°C aralığında.
Ege Bölgesi: Aydın, Afyonkarahisar, Denizli ve Muğla’da gök gürültülü sağanaklar etkili olacak. Manisa 33°C, Denizli ve Muğla 31°C.
Akdeniz Bölgesi: Isparta, Mersin, Adana ve Osmaniye’de şiddetli yağmurlar ve dolu oluşumu bekleniyor. Adana 41°C, Mersin 38°C, Hatay 36°C.
Karadeniz Bölgesi: Bolu, Karabük ve Kastamonu’da kuvvetli yağışlar görülüyor. Bolu 26°C, Samsun 30°C, Trabzon 28°C.
Doğu Anadolu: Hava açık, Erzurum 30°C, Malatya 35°C, Van 28°C.
Güneydoğu Anadolu: Lodos etkisiyle sıcaklık yüksek, Gaziantep 34°C, Diyarbakır 37°C, Adıyaman 36°C.

Vatandaşların Dikkatine: Olası Tehlikeler ve Önlemler

AFAD, bölgelerde ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını hatırlattı. Özellikle şiddetli yağışların etkili olduğu bölgelerde, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.

Meteorolojik uyarıları takip ederek, hava koşullarına uygun şekilde hazırlıklı olmak ve güvenliğinizi sağlamak için güncel bilgileri takip ediniz.