Çorum’da Polis Ekiplerinden Başarılı Operasyon: Kaçan Sürücü Yakalandı! Çorum’da Polis Ekiplerinden Başarılı Operasyon: Kaçan Sürücü Yakalandı!

Türkiye’nin en köklü doğalgaz dağıtım şirketlerinden Ahlatcı Holding iştiraki Enerya Enerji, enerji dışı sektörlere adım atarak altın madenciliği işine giriyor. Ahlatcı Holding’in bir iştiraki olan Enerya, Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, madencilik faaliyetlerine yoğunlaşacak. Altın madenciliği başta olmak üzere, sektördeki tüm alternatifleri değerlendirecek olan şirket, büyüme ve genişleme hedeflerini bu yeni alanda sürdürecek.

Ahlatcı Holding’in doğalgaz dağıtım faaliyetlerinde bulunan iştiraki Enerya Enerji, yeni bir sektöre adım atıyor. 16 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında, şirketin büyüme ve genişleme hedefleri doğrultusunda madencilik sektörüne giriş yapacağı açıklandı. Bu karar ile birlikte Enerya Enerji, başta altın madenciliği olmak üzere madencilik sektöründeki tüm alternatifleri değerlendirecek.
Türkiye’nin en köklü doğalgaz dağıtım şirketlerinden Enerya, enerji dışı alanlarda da faaliyet gösterecek. Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım AŞ [AHGAZ] iştiraki Enerya Enerji Anonim Şirketi Yönetim Kurulu 16 Eylül 2024 tarihli toplantısında büyüme ve faaliyet alannının genişletilmesi doğrultusunda, şirket esas sözleşmesinin "Amaç ve Konu" başlıklı üçüncü maddesinde Enerya’nın madencilik faaliyetleri alanında yoğunlaşmasını kararlaştırdı. Karara göre Enerya başta altın madenciliği olmak üzere madencilik sektöründeki tüm alternatifleri değerlendirecek. Bu kararın gereğinin yerine getirilmesi amacıyla ilgili alanda faaliyet gösteren şirketlerden hisse satın alınması ve/veya maden ruhsatı devralınmasına yönelik çalışmalar yürütmek üzere Enerya Yönetim Kurulu yetkili kılındı.  Kaynak: Enerya altın madenciliği yapmaya hazırlanıyor 
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması şu şekilde;
Şirketimiz yönetim kurulunun 16.09.2024 tarihli toplantısında;

Şirketimizin büyüme ve faaliyetlerimizin genişletilmesi doğrultusunda, Şirketimiz esas sözleşmesinin "Amaç ve Konu" başlıklı 3 üncü maddesi çerçevesinde, Şirketimizin "Madencilik " faaliyetleri alanında yoğunlaşmasına; bu kapsamda, başta altın madenciliği olmak üzere madencilik sektöründeki tüm alternatiflerin değerlendirilmesine,
Altın madenciliği yatırımları konusunda işbu kararın gereğinin yerine getirilmesi amacını teminen ilgili alanda faaliyet gösteren şirket paylarının satın alınması ve/veya maden ruhsatı devralınmasına ilişkin gerekli çalışmaların yürütülmesinde yönetim kurulunun yetkilendirilmesine karar verilmiştir.