Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türk sporcularının başarısı gündemde. Ahmet Kaplan, tekerlekli sandalye tenisinde yarı finale çıkarak büyük bir başarı elde etti. Uğurcan Özer para triatlon branşında 6. sırada tamamladı, Ali Öztürk ise para masa tenisinde çeyrek finale yükseldi. Diğer sporcularımızın performansları ve oyunlardan son gelişmeler hakkında tüm ayrıntılar haberimizde.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları: Milli Sporcularımızın Başarıları ve Son Durumları
Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türk sporcularımız dikkat çekici performanslar sergilemeye devam ediyor. İşte günün öne çıkanları ve son durumlar:

Ahmet Kaplan, Tekerlekli Sandalye Tenisi Quad Kategorisinde Yarı Finale Yükseldi
Tekerlekli sandalye tenisinde quad kategorisinde mücadele eden milli sporcu Ahmet Kaplan, çeyrek finalde Büyük Britanyalı Andy Lapthorne'u 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Kaplan, ilk seti 6-4 kazandı, ikinci seti 6-3 kaybetti ve final setinde 6-3 galip geldi. Yarı finalde Hollandalı Niels Vink'le karşılaşacak olan Ahmet Kaplan, büyük bir başarıya imza attı.

Karabük'te gaziler ile öğrenciler spor etkinliğinde buluştu Karabük'te gaziler ile öğrenciler spor etkinliğinde buluştu

Uğurcan Özer Para Triatlonunda 6. Sırada
Paris'teki para triatlon yarışlarında milli sporcu Uğurcan Özer, erkekler PTS5 sınıfında 6. oldu. 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 4,35 kilometre koşudan oluşan parkuru 1.01.17’lik derecesiyle tamamlayan Özer, bu branşta 6. sırayı elde etti.

Muharrem Korhan Yamaç ve Murat Oğuz Finale Kalamadı
Atıcılık branşında P3 karışık 25 metre tabanca SH1 sınıfında milli sporcular Muharrem Korhan Yamaç ve Murat Oğuz, finale yükselemeyerek yarışlara veda etti. Yamaç 15. sırada, Oğuz ise 18. sırada tamamladı.

Ali Öztürk Çeyrek Finalde
Para masa tenisi erkekler S5 sınıfında mücadele eden Ali Öztürk, çeyrek finale yükseldi. İlk seti kaybettikten sonra sonraki iki seti kazanan Öztürk, final setini de 11-5 alarak çeyrek finalde Almanya’dan Valentin Baus ile karşılaşacak.

Golbol Kadın Milli Takımı'nın Çeyrek Final Rakibi Güney Kore
Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları çeyrek finalinde Güney Kore ile eşleşti. Çeyrek final maçı yarın TSİ 20.45'te oynanacak. Türkiye, grup aşamasında 2. olarak çeyrek final biletini elde etti.

Umut Ünlü Yüzmede Finale Yükseldi
Yüzme branşında erkekler 50 metre sırtüstü S3 sınıfında milli sporcu Umut Ünlü, elemeleri 52.97'lik derecesiyle 4. sırada bitirerek finale yükseldi. Final müsabakası bu akşam TSİ 18.58'de gerçekleştirilecek.

Nil Mısır ve Bahattin Hekimoğlu Çeyrek Finalde Elendi
Para okçuluk branşında karışık takım W1 kategorisinde Nil Mısır ve Bahattin Hekimoğlu, çeyrek finalde Güney Kore’ye 134-132 mağlup oldu ve oyunlara veda etti.

Milli sporcularımız, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi gururla temsil etmeye devam ediyor. Tüm performansları yakından takip etmekteyiz ve başarılarının devamını diliyoruz.