19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Yusuf Ahlatcı, muhtarlık müessesesinin Türk idare sistemindeki önemine vurgu yaptı. Ahlatcı, muhtarların halk ile devlet arasında bir köprü görevi üstlendiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi muhtarların "devletimizin gören gözü ve işiten kulağı" olduğunu hatırlattı.

Muhtarlık: Yerel Demokrasinin İlk Halkası
Ahlatcı, mesajında muhtarlık kurumunun yerel demokrasinin temellerini oluşturduğunu ve devletin vatandaşla temas eden en önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı. "Muhtarlarımız, mahallelerimizin ve köylerimizin gelişimi ve değişimi konusunda bizlerle işbirliği yaparak, hizmetlerin hızlı bir şekilde halka ulaşmasına katkı sağlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Halkın Taleplerini Kamuya İletiyorlar
Yusuf Ahlatcı, muhtarların, seçildikleri mahalle ve köylerde vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik kamu hizmetlerinin en verimli şekilde yerine getirilmesi için büyük bir sorumluluk taşıdıklarını belirtti. Ahlatcı, "Kalkınan ve büyüyen ülkemizin hedeflerine ulaşması için muhtarlarımız devletimizin tüm birimleriyle uyum içerisinde çalışıyorlar" dedi.

“Çorum’a otizm eğitim merkezi acil ihtiyaçtır” “Çorum’a otizm eğitim merkezi acil ihtiyaçtır”

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlaması
Son olarak Ahlatcı, Çorumlu muhtarlar başta olmak üzere tüm Türkiye'deki mahalle ve köy muhtarlarının 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı ve başarılı görevler diledi.

Kaynak: Haber Merkezi