AK Parti Milletvekillerinin Mangal Partilerine Tepkiler Büyüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarruf çağrılarına rağmen AK Parti milletvekillerinin yaptığı mangal partileri, emekli ve asgari ücretlilerin geçim sıkıntısı çektiği bir dönemde kamuoyunda büyük tepki toplamaya devam ediyor. Son olarak, Kayseri’de eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katıldığı mangal partisi, sosyal medyada sert eleştirilerle karşılandı.

Tasarruf Tedbirleri Hiçe Sayıldı Kayseri'deki sucuk mangalı, AK Parti milletvekillerinin önceki yıllarda düzenledikleri mangal partilerini yeniden gündeme taşıdı. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde yapılan bu etkinlikler, tasarruf çağrılarına rağmen parti içindeki bazı isimlerin bu çağrılara kulak asmadığı şeklinde yorumlandı.

Konya Selçuklu'da 'Saadet'li gençlerden öğrencilere pankartlı karşılama Konya Selçuklu'da 'Saadet'li gençlerden öğrencilere pankartlı karşılama

Ak Parti Mangal

Cemal Enginyurt’tan Sert Eleştiriler Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, Akar ve Bak’ı sert sözlerle eleştirdi. Enginyurt, "Millet yemeye ekmek bulamıyor. Hulusi Akar ve Osman Aşkın Bak sucuk mangal partisi yapıyor. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz tipler. Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

"Aileler Çocuklarına Simit Bile Alamıyor" Enginyurt, yaptığı eleştirilerde, "Peygamberimizin, ‘Komşusu aç iken karnı tok yatan bizden değildir’ hadisini çiğniyorsunuz. Millet evine ekmek götüremezken, çocukları simit dahi yiyemezken siz sucuk mangalı yapıyorsunuz. Bu mu sizin Allah’tan korkmak, kuldan utanmak anlayışınız? Siz yoldan çıkmışsınız. Yazıklar olsun!” dedi.

Geçmişteki Mangal Partileri de Gündeme Geldi Geçen yıl bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman’ın TBMM bahçesinde düzenlediği mangal partisi de büyük tepki çekmişti. Olay, tasarruf tedbirleri ve ekonomik zorluklar altındaki vatandaşlar için oldukça hassas bir konu olmaya devam ediyor.

Hulusi Akar ve Osman Aşkın Bak’ın bu etkinliği, halkın zor ekonomik koşullar altında olduğu bir dönemde yapılması nedeniyle tepki toplamaya devam ediyor.