Çorum Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde çalıştırılmak üzere 20 ayrı meslek grubunda 57 kişiyi alacağını duyurdu. 57 kişilik iş için 1837 başvuru oldu.

Başvuru sonuçları önceki gün açıklandı. AKP Çorum İl Başkanlığı’nda çaycı olarak çalışan kişinin Vidanjör Yardımcısı, yine AKP Çorum İl Başkanı’nın şoförünün de Pick-Up şoförü olarak Çorum İl Özel İdaresi’nde işe alındığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Kadeş Barış Meydanı’nda CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, Merkez İlçe Başkanı Utku Ulaş Taşar, İl Genel Meclisi üyeleri, partililer ve evlatlarının hakları yenilen ailelerle birlikte açıklama yaparak torpilli alımlara tepki gösterdi.

Tahtasız, “Alımların noter huzurunda kurayla yapılması için daha önce defalarca çağrıda bulunduk. Ancak Valilik bu çağrılarımıza kulak tıkadı. Daha önce tarafımıza ulaşan torpil iddiaları işe alımların sonuçlanmasıyla birlikte tescillendi. Açıklanan listeye baktığımızda AKP İl Başkanlığı çay ocağında çalışan kişinin, AKP il başkanının şoförünün işe alındığını gördük. Çorum Valisi Sayın Zülkif Dağlı’ya ve İl Özel İdaresi Müdürü Recep Çıplak’a bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bu torpilli işe alımları iptal edin geriye kalan 1780 kişinin kul hakkına girmeyin” dedi.

ÇAYI YAPAN HER ŞEYİ YAPAR!

Pazar yerlerinde hassas terazi dönemi Pazar yerlerinde hassas terazi dönemi

AKP Çorum İl Başkanlığı’nda çalışan kişilerin daha önce de kamuda çeşitli işlere yerleştirildiğini hatırlatan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, şunları söyledi:

“Çorum’da en iyi araç kullanan, en kalifiye ehliyete sahip olan ve en tecrübeli olan AKP İl Başkanı’nın şoförü olmalı ki İl Özel İdaresi’ne Pick-Up şoförü olarak alınmış. Çaycı vidanjörden anlar mı demeyin şayet AKP’li ise herkes her işten anlayabilir, her işe girebilir. İl Özel İdaresi öyle bir liyakat gözetmiş ki AKP İl Başkanlığı’nda çaycı olan kişiyi Vidanjör Yardımcısı olarak işe alıvermiş. Bu kişinin en kısa zamanda yardımcılıktan terfi ettiğini ve müdürlüğe kadar yükseldiğini görürseniz sakın şaşırmayın. Çayı güzel yapan her şeyi yapar! Yine ilginç bir örnek var. Cumhurbaşkanı’nın Çorum Mitingi’nde karikatür afişleri hazırlayan kişinin oğlunun İl Özel İdaresi’ne alındığını tespit ettik. Cumhurbaşkanının hapis arkadaşlarının ve hapishane ziyaretçilerinin Bakan yapıldığı bir ülkede bu da normal herhalde! Yine bakıyorsunuz; özel biri var ama iş ilanında o iş kolu yok. Bu özel kişiyi işe almak için dahiyane bir çözüm bulunuyor ve ihtiyaç olmadığı halde inşaat mühendisliği kadrosu açılıyor. Ve işe başlatılıyor. Bu torpilli atamalar ve işe alımlar ilimizde ve ülkemizde ilk kez olmuyor ne yazıkki. Ancak biz ısrarla mücadele etmeye, ısrarla hak, hukuk, adalet çağrısı yapmaya devam edeceğiz. Konu AKP ise olmaz denilen her şeyin kanun, nizam tanımadan oldurulduğunu gördük.”

ALIMLAR İPTAL EDİLMELİ

Ortaya çıkan bu durumdan sonra işe alımların iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Tahtasız, “Ben tüm iyi niyetim ve samimiyetimle Sayın Valimiz Zülkif Dağlı ve İl Özel İdare Müdürü Sayın Recep Çıplak’a bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin kul hakkına girmeyin. Gelin bu torpilli atamaları iptal edin ve şartları taşıyan herkesi kuraya sokun ve alımları kurayla yapın. Gelin hükümet edenlerin değil de devletin yörüngesinde hareket edin. Gelin bir ömür ah alacağınız, torpil iddiaları ve hak yemekle anılacağınız bu alımları onaylamayın ve yeniden değerlendirin. Aksi takdirde hakkı yenen 1780 kişinin iki eli yakanızda veballeri boynunuzdadır” diye konuştu.

Mehmet Tahtasız, Çorum'da torpilli işe alımlara karşı mücadelesini sürdürüyor. CHP, adalet ve liyakat çağrısında bulunarak, Valilik ve İl Özel İdaresi'ni adil ve şeffaf bir süreçle alımları gerçekleştirmeye davet ediyor. Tahtasız, haksızlığa uğrayan 1780 kişinin haklarını korumak adına kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı. Çorum'da adaletin sağlanması için noter huzurunda kura ile alımların yapılması gerektiğini savunan CHP, halkın desteğini arkasına alarak sesini duyurmaya devam ediyor.