Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sunduğu programda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Programda Türkiye'nin siyaset, ekonomi ve toplumsal ahlak gibi konularına dair değerlendirmelerde bulunan Çelik, özellikle Gezi eylemleri ile ilgili itiraflarıyla öne çıktı.

"Gezi ile Şaftımız Kaydı"

Hüseyin Çelik, Gezi eylemlerinin AK Parti için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Gezi olaylarından önce Türkiye'nin Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yaptığını ve uluslararası arenada olumlu bir imaj çizdiğini belirten Çelik, o dönemi şöyle özetledi:

"Türkiye'nin pasaportu çok prestijliydi, Avrupa'ya gittiğinizde herkes 'Türk mucizesi' yaşanıyor diyordu."
Ancak Çelik'e göre, Gezi eylemleri bu olumlu gidişatı tersine çevirdi:

"Gezi olayları ile birlikte bizim şaftımız kaydı. Biz bütün özgürlükleri güvenlikçi kaygılara feda etmeye başladık. O gün bugündür de bu çizgide ilerliyoruz."

"Balık Baştan Kokar"

John Wick 4 konusu nedir? Keanu Reeves ve oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor? John Wick 4 konusu nedir? Keanu Reeves ve oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor?

Çelik, Türkiye'deki birçok sorunun temelinde siyaset kurumunun olduğunu savundu. Toplumsal ahlak, ekonomi, yargı ve esnaf gibi birçok alanda sorunlar yaşandığını belirten Çelik, bu durumun sorumlusu olarak siyaset kurumunu gösterdi:

"Türkiye'de yargıda, ekonomide, esnafta ve toplumsal ahlakta problem var. Balık baştan kokar, bu sorunların sorumlusu siyaset kurumudur."