AKP'nin eski milletvekillerinden Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamını nasıl devretmesi gerektiğine dair çarpıcı bir görüş ortaya koydu. Külünk, Erdoğan'ın görev sürecini ‘güzel anılarla’ sonlandırmasını ve sermaye çevrelerinin ülkeye katkıda bulunmadığını öne sürdü. Ayrıca, erken seçim ihtimali ve diğer eleştirilerini paylaştı.

Metin Külünk'ten Erdoğan'a “Güzel Devret” Çağrısı

Eski AKP Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Üç dönem AKP'den milletvekilliği yapan Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevini "güzel" bir şekilde devretmesini istedi. 12 Punto'dan Özge Uzun'a konuşan Külünk, "Cumhurbaşkanlığı gibi devletin liderliğini en nihayetinde devredecek. Güzel devretmesini isterim" ifadelerini kullandı.

Sermaye Sınıfına Sert Eleştiriler

Külünk, Erdoğan döneminde zenginleşen sermaye sınıfına yönelik eleştirilerini de dile getirdi. Nüfusun yüzde 1'inin servetinin toplumun yüzde 40'ını kontrol ettiğini belirten Külünk, bu kesime yeterince müdahale edilmediğini vurguladı. Ayrıca, 15 Temmuz gecesi servet sahiplerinin ülkeye destek vermediğini, dar gelirli vatandaşların ise büyük fedakarlıklarda bulunduğunu ifade etti.

AKP'nin Zenginleşen Çevreleri Üzerine Yorumlar

Külünk, AKP döneminde zenginleşen çevrelerin, AKP öncesi dönemdeki elitlerle benzer özellikler taşıdığını söyledi. Bu çevrelerin, dindarlıkla örtbas edilen şımarıklıkları toplumda rahatsızlık yarattığını belirtti. "Dinarlıkla şımarıklıklarını örtüyorlar" diyen Külünk, servet sahiplerinin toplumdan uzaklaştığını ve ekonomik eşitsizliği artırdığını ifade etti.

2025'te Erken Seçim Olabilir mi?

Vergi kaçakçıları Maliye kıskaçında! Vergi kaçakçıları Maliye kıskaçında!

Külünk, 2025 yılında erken seçim ihtimaline dikkat çekti. Şehirlerdeki siyasi hesapların ve yolsuzlukların artması durumunda halkın öfkesinin büyüyebileceğini belirtti. "Bu yılın sonuna kadar mutfağın rahatlamasına sebep olacak adımlar atılmazsa, 2025'te erken seçim konuşulabilir" dedi.

Erdoğan'la Geçmiş Günler ve Duygusal Hatıralar

Külünk, Erdoğan'la olan eski dostluğuna da değindi. "Beraber turşu yediğimiz günleri unutmayalım" diyerek, eski günlerin hatıralarına vurgu yaptı. Erdoğan'ın görev süresinin "güzel" hatırlanması gerektiğini belirten Külünk, bu dönemlerin anılarının önemine dikkat çekti.