Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Alanya ve çevresinde 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren hafta boyunca sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Yerel olarak kuvvetli olacak yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Alanya’da en düşük sıcaklık 26°C, en yüksek sıcaklık ise 31°C olacak.

Antalya ve Alanya İçin Hava Durumu Uyarısı: Sağanak Yağışlar Başlıyor!

Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı? Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Antalya ve Alanya'da bu hafta hava durumu değişkenlik gösterecek. Özellikle Alanya'da sağanak yağışlar etkili olacak. İşte detaylar:

Antalya İçin 5 Günlük Hava Durumu Tahmini

Antalya'da hava durumu bu hafta şu şekilde öngörülüyor:

Bugün (2 Eylül 2024): Kısa Süreli Gök Gürültülü Sağanak, sıcaklık 31°C
Yarın (3 Eylül 2024): Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 27°C
Salı (4 Eylül 2024): Parçalı Bulutlu, sıcaklık 29°C
Çarşamba (5 Eylül 2024): Parçalı Bulutlu, sıcaklık 31°C
Perşembe (6 Eylül 2024): Parçalı Bulutlu, sıcaklık 32°C

Alanya İçin Hafta Boyu Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Alanya'da 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Sıcaklıklar 26°C ile 34°C arasında değişirken, nem oranı %70 ile %87 arasında seyredecek. Rüzgarın saatte 14 km hızla eseceği tahmin ediliyor.

Türkiye Genelinde Hava Durumu

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.