Alkollü Mekanlara Yeni Düzenleme: Servis Materyallerine Kısıtlama Geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, alkollü içki satış ve tüketimi yapan işletmelere yönelik yeni bir düzenleme getirdi. "Açık Alkollü İçki Satış Belgesini Haiz İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Materyallere İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, işletmelerde kullanılan servis materyalleri üzerindeki marka, amblem ve logoların kullanımını sınırlandırmayı amaçlıyor.

Servis Materyallerinde Marka ve Logo Kısıtlaması

Tebliğ kapsamında, alkollü içki satış belgeli iş yerlerinde kullanılan bardak, kadeh, sürahi, tepsi, buz kovası gibi servis kaplarında sadece alkollü içki markalarının logoları ve amblemleri bulunabilecek. Ancak bu materyaller, sadece alkollü içki servisi ve tüketimi amacıyla kullanılacak; başka bir amaçla kullanılması sınırlandırıldı.

Açıklama Yasağı

Servis amaçlı materyallerde yalnızca, piyasaya arzına izin verilmiş alkollü içkilerin orijinal ambalajında yer alan marka, amblem veya logolar bulunabilecek. Materyaller üzerinde, bu logolar dışında alkollü içkiye dair herhangi bir açıklama ya da ibare yer alamayacak.

Acun Ilıcalı ve Gökhan Dinç Arasındaki “Abi” Tartışması Büyüyor! Sert Sözler Havada Uçuştu Acun Ilıcalı ve Gökhan Dinç Arasındaki “Abi” Tartışması Büyüyor! Sert Sözler Havada Uçuştu

Aykırılık Halinde Ceza

Tebliğe aykırı materyal kullanımı, reklam veya teşvik edici içerik olarak değerlendirilecek ve bu durum idari para cezalarını beraberinde getirecek.

Bu düzenleme, altı ay sonra yürürlüğe girecek ve alkollü içki servisi yapan işletmeleri yakından ilgilendirecek.