Almanya'da Yangın Faciası: Türk Anne ve 5 Yaşındaki Oğlu Hayatını Kaybetti

Almanya’nın Berlin kenti yakınlarındaki Eberswalde kasabasında çıkan yangında, Türk vatandaşı bir anne ile 5 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, polis ve itfaiye ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Yangın Eberswalde’nin Merkezinde Çıktı

Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre, Eberswalde’nin merkezinde yer alan üç katlı binada çıkan yangın hem işyeri hem de konut kısmını etkiledi. Yangında iki kişinin yaşamını yitirdiği, altı kişinin ise yaralandığı bildirildi. Binanın alt katında bir döner dükkanı bulunduğu, ancak yangının nedeninin henüz belirlenemediği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: İki Türk Vatandaşı Hayatını Kaybetti

Dışişleri Bakanlığı, yangında yaşamını yitirenlerin Türk vatandaşı bir anne ve çocuğu olduğunu doğruladı. Ölenlerin Emine Çoban ve 5 yaşındaki oğlu Umut Can Çoban olduğu öğrenildi.

Eyüp Çoban

Eyüp Çoban: “Yangının Detaylı Araştırılmasını İstiyorum”

Yangında eşini ve çocuğunu kaybeden Eyüp Çoban, olayın detaylı bir şekilde araştırılmasını talep etti. Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının sebebiyle ilgili soru işaretleri olduğunu belirterek, “Bu yangın iyice araştırılsın. Elektrik tesisatından mı çıktı, neden çıktı? Binanın alt katındaki berber dükkanı yanarken neden yandaki döner dükkan yanmadı?” dedi.

Yangın Çıkarken Evde Değildi

Eyüp Çoban, yangının cumartesi gecesi saat 23.00 civarında çıktığını, kendisinin o sırada Berlin’den eve dönmekte olduğunu belirtti. Çoban, tren istasyonunda otobüs beklediği sırada bir arkadaşının arayarak evde yangın çıktığını söylediğini anlattı. Koşarak eve gelen Çoban, polis ve itfaiye ekiplerinin kendisini binaya sokmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü

Yangın Alt Katta Kucak Kucağa Bulundular

Yangında hayatını kaybeden Emine Çoban ve oğlu Umut’un itfaiye ekiplerince kucak kucağa alt kata inerken bulunduğu öğrenildi. Amca Adil Çoban, olayla ilgili detaylı araştırma yapılmasını istediklerini belirterek, “Ön yargılı olmamak gerek ama her ihtimali de değerlendirmek gerekiyor” dedi.

Cenazeler Türkiye’ye Gönderilecek

Yangın sonucu hayatını kaybeden anne ve oğlunun cenazelerinin otopsi işlemlerinin ardından Türkiye’ye gönderilmesi planlanıyor.

Kaynak: AA