Evde tavuk köftesi yapmak, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için mükemmel bir tercih. Kıyma, baharatlar ve ince doğranmış maydanoz ile hazırlanan bu köfteler, altın renginde kızarmış ve kıyır kıyır dokusu ile tüm aileyi mutlu edecek. Tarifimizi adım adım takip ederek mükemmel köfteler elde edebilirsiniz.
Tavuk köftesi tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis köftelerle tanışın. Kıyma ve çeşitli baharatlarla hazırlanan köfteler, kızarmış ve kıyır kıyır bir dokuya sahip. Çay saatlerinden akşam yemeklerine kadar her öğün için ideal olan bu tarifle, misafirlerinizi da etkileyebilirsiniz.
Etten daha lezzetli tavuk köftesi tarifi
MALZEMELER
500 gram tavuk göğsü
2 su bardağı bayat ekmek kırıntısı (çekilmiş)
1 adet soğan
1 adet kabak
1 adet yumurta
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
Köfteleri pişirmek için:
1 - 1,5 çay bardağı zeytinyağı
TARİF
Bayat ekmekleri rondodan çekin ve bir kaba alın.
Tavuğu da rondodan çekin ve kıyma haline getirin. Bayat ekmeklerin yanına alın. Soğanları ve sarımsağı da rondodan çekin
İçerisine ince doğranmış maydanozu, yumurtayı ve baharatları ekleyin. Rondodan çektiğiniz kabağı ekledikten sonra elinizle güzelce yoğurun.
Avcunuzla yuvarlak köfte şekilleri verin.
Bir tavaya aldığınız zeytinyağını hafif ısıtın, ardından köfteleri tavaya koyup arkalı önlü kızartın.
Tüm köfteleri tavada kızarttıktan sonra servis edin.
Tavuk köftesi tarifi ile hem lezzetli hem de pratik bir öğün hazırlamak mümkün. Kızarmış, kıyır kıyır köfteleriniz, hem evdeki herkesi hem de misafirlerinizi memnun edecek. Tarifin püf noktalarını takip ederek, mükemmel sonuçlar elde edebilir ve sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Tavuk köftesini yoğurt, pilav ya da salata ile servis ederek, tam bir lezzet şöleni yaratabilirsiniz!