Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor! ABD'nin düşük enflasyon verileri ve FED’in faiz indirimi beklentisi altın piyasasında büyük bir yükselişi tetikledi. Gram altın 2.835 TL seviyesine ulaşırken, uzmanlar fiyatların yılsonuna kadar 3.500 TL’yi bulabileceğini öngörüyor. Kuyumcular ise dolup taşıyor, yatırımcılar altındaki bu yükseliş fırsatını kaçırmak istemiyor.

Altın fiyatları tırmanışa geçti! ABD’de düşük çıkan enflasyon verileri ve FED’in faiz indirimi beklentisi altını yeniden zirveye taşıdı. Gram altın şu an 2.835 TL’den işlem görürken, uzmanlar yılsonuna kadar bu rakamın 3.500 TL’ye ulaşabileceğini belirtiyor. Kuyumcular, altın yatırımcılarıyla dolup taşıyor

Enflasyon Düşüyor, Altın Yükseliyor
ABD’de açıklanan ağustos ayı enflasyon verisi beklentilerin altında kaldı. Bu durum, FED’in faiz indirimine gidebileceği beklentisini güçlendirdi ve piyasalarda büyük bir hareketliliğe yol açtı. FED'in faiz kararına odaklanan yatırımcılar, bu beklentiler üzerine altına yönelince fiyatlar hızla yükseldi. Altının gram fiyatı 2 bin 835 TL’ye kadar çıktı.

Kuyumcular Neden Dolup Taşıyor?
Kuyumcular, altın fiyatlarının zirveye ulaşmasına rağmen alıcılarla dolu. Kuyumcu Metin Yavuz, Show Haber'e yaptığı açıklamada, “Altın her zaman olduğu gibi yine şovunu yaptı. FED’in faiz düşüreceği yönündeki beklenti altını daha da tetikledi” ifadelerini kullandı. Altın fiyatlarında kısa süreli bir düşüş yaşansa da şu an 24 ayar gram altını 2 bin 800 TL’ye verdiklerini belirtti. Çeyrek altın ise 4 bin 550 TL’den satılıyor.

Altın Fiyatları Ne Kadar Yükselirse Yükselsin Alıcılar Artıyor
Altın fiyatlarındaki artışa rağmen, insanlar altın almaya devam ediyor. Kuyumculara gelen bir müşteri durumu şu sözlerle açıkladı: “Yükseldikçe alıyoruz. Otomobil almak yerine altına yöneliyoruz çünkü altının daha da zirve yapacağına inanıyoruz.”

Bir başka müşteri ise, faizlerin düşmesiyle altının daha da yükseleceğini düşündüğünü belirterek, “Param olsa alırım, ama şu an satmaya geldim çünkü zirveyi gördü” dedi.

İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği

Uzmanlar Uyarıyor: “Altın Fiyatları Yıl Sonu 3 Bin 500 TL’yi Görebilir”
Piyasalar, faiz indirimi beklentisini şimdiden fiyatlamış durumda. Uzmanlara göre, altındaki bu yükseliş aslında daha da yükselebileceğinin bir göstergesi. Yatırımcılar, açıkta olan paralarını altına yönlendirmeye başladı bile. 2 bin 835 TL seviyesinin üzerine çıkan altının, önümüzdeki günlerde 3 bin TL’yi geçmesi bekleniyor. Uzmanlar, yıl sonunda altının 3 bin 300 ile 3 bin 500 TL arasında bir seviyeye ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Altın fiyatları, FED’in faiz indirimi beklentisiyle birlikte yükselişe geçti ve 3 bin TL seviyesine doğru hızla ilerliyor. Uzmanlar, yıl sonuna kadar altın fiyatlarının daha da artacağını belirtiyor. Yatırımcılar bu süreçte, altına yönelmeye devam ederken kuyumcularda yoğunluk artıyor. Altın, güvenli liman olmaya devam ederken, yılsonuna kadar 3 bin 500 TL’yi bulması bekleniyor.