Malzemeler

*  Yaklaşık 500 gr un,

*  1 çay bardağı sıvı yağ,

*  Bir paket instat maya,

*  Bir tatlı kaşığı toz şeker,

*  Bir çay kaşığı tuz,

*  1 Su bardağı süt,

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

*  Bir çay bardağı ceviz kırığı,

*  Bir çay bardağı haşhaş,

*  Tekrar 1çay bardağı sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı,

*  Bir yumurta sarısı üzerine ayrılır. Beyazı hamura ilave edilir.

Yapılışı

Haşhaşlı ve cevizli çöreğin yapılışı, derin bir kap içine un alınarak havuz oluşturulmasıyla başlamaktadır. Bu havuza ılık süt ve şeker ilave edilir. 5-10 dakika bekletildikten sonra diğer malzemeler eklenerek pürüzsüz bir hale gelinceye kadar hamur yoğrulur. Ele yapışmayacak hale gelen hamur üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır. En az 30 dakika oda sıcaklığında mayalanan hamur tezgâha alınarak 3 parçaya bölünür. Her bir parça ister el yardımıyla ister merdane ile kalınca açılır. 3 eşit parçaya bölünen ceviz haşhaş karışımına yağ eklenerek hamura eşit olarak yayılarak rulo yapılır. Eşit olarak üçer cm boyunda kesilen çörekler dik olarak tepsiye yerleştirilir. Her hamur parçası aynı şekilde hazırlanarak tepsiye dizilerek sonra sıcak fırına gönderilmeden önce tepsi mayasına bırakılır. 15-20 dakika bekletildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında 30 dakika pişirilir ve servise sunulur. Sıcak tüketilmesi önerilen ve damak şenlendiren çörekler, çay saatlerinin ve bayramların olmazsa olmazıdır. Ayrıca uzun süre bayatlamaması nedeniyle en kolay ikramlık olarak evlerde bulunmasına özen gösterilmektedir. Afiyetle şifa olsun.