Sıcak ve lezzetli ovmaç çorbası tarifiyle sofralarınıza geleneksel bir lezzet katabilirsiniz! İşte adım adım ovmaç çorbası yapımı.
Ovmaç Çorbası Tarifi
Malzemeler
2 litre su
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru nane
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 su bardağı un
Bir fiske tuz
Ovmaç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereyi ocağa kıyalım ,sıvı yağ ve tereyağı da koyalım domatesleri rendeleyelim.
Eriyen yağın üzerine domatesleri koyup güzel pişirelim.
Salçayı ilave edip bir kaç dakika karıştıralım.
Suyu ilave edelim.
Tuzu baharatları da koyup kaynamaya bırakalım ( tuz ve baharatlar arzuya göre) .
Derin bir kaba yumurtayı kıralım unu da ilave edip elimizle ovarak parçalı hamur elde edelim .
Resimdeki gibi kaynayan çorba suyuna bu hamurları yavaş yavaş ilave edelim.
5-6 dakika kadar hamur pişene kadar kaynatıp ocağı kapatalım sıcak olarak çorbayı servis yapalım.