Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Türk mutfağının öne çıkan lezzetleri arasında Yufkalı Büryan nasıl yapılır? Eskişehir'in geleneksel yemeğinin detaylı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

YUFKALI BÜRYAN NASIL YAPILIR?

Yufkalı büryan malzemeleri:

1 bütün piliç
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet soğan
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
Bir avuç badem (isteğe göre)
Tuz karabiber

Hamuru için:

2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı terayağ
Tuz

Arası için:

50 gr tereyağ

Yufkalı büryan yapılışı:

Piliç haşlanarak, kemiklerinden ayrılarak, iri olarak parçalanır.
Diğer tarafta tereyağda önce bademler kızartılarak bir tabağa alınır. Sonra soğan aynı yağda sarartılır. Haşlanmış pirinç ilave edilerek 1-2 dakika karıştırılır.
3 bardak tavuk suyu ilave edilir. Pilav gibi pişirilir.
Suyunu çekince üzerine, kavrulan iç malzeme eklenir. (et, badem, baharat).

Hamurun hazırlanışı:

Bir kap içinde tereyağ ile hamurun diğer malzemeleri birleştirip yoğrulur.
Yoğrulan hamur baklava usulü nişasta ve un ile tek tek açılarak ve araları yağlanarak 4 yufka tepsiye kenarları taşırılarak döşenir.
Ortasına hazırlanan iç konur.
Diğer 4 yufka buruşturularak, üstüste yağlanarak konur.
Alttan taşırılan yufkalar kenarları kıvrılarak kapatılır. Üzeri yağlanır.
Sıcak fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.