Doğada kendiliğinden yetişen, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplanabilen madımak, kurutularak, derin dondurucuda bekletilerek veya konserve yoluyla kış mevsiminde de bolca tüketiliyor.
BU DA ÇORUM DÖRTLÜSÜ: YUFKA EKMEK, BULGUR, SARIMSAKLI YOĞURT, SOĞAN
İşte bu işi bilenlerin tavsiyesi:
“Sobada pişirilen madımağın tadına doyum olmaz. Yanında yufka ekmek şart. Bulgur pilavı ve soğanın sofrada bulunması tavsiye edilir. Sarımsaklı yoğurt da ilave edersen damakların şenlenir.”
SAĞLIK İÇİN DE FAYDALI
Madımak otu; genel olarak İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilmektedir. Madımak otu; kan şekerini düzenleyen, böbreklerin temizlenmesine yardımcı olan bir bitki türüdür. Bunların dışında bu bitkinin oldukça kuvvetli bir antioksidan özelliği taşıdığı da belirtilebilir.
Bitki, Nisan, Mayıs ve Haziran ayının ilk yarısında toplanır. Madımak Orta Anadolu Bölgesinde mutfaklarda yaygın olarak tüketilen besin kaynaklarında biridir.
Doğada kendiliğinden yetişen madımak, ebegümeci, kuzukulağı, ısırgan otu ve yemlik gibi otlar E, A, C, B2 ve B6 vitaminleri, demir ve kalsiyum mineralleri bakımından oldukça zengindir.
Haber Merkezi