Bu özel limonlu irmik tatlısı tarifi, evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz şerbetli bir tatlıdır. Yarım saat içinde hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı hemen deneyin.

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Limonlu İrmik Tatlısı Malzemeleri

Yarım su bardağı şeker

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

1 su bardağı yoğurt

1 adet limon kabuğu rendesi

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Limonlu şerbet için;

1 adet limon suyu

3 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Limonlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Limonlu irmik tatlısı yapımının ilk aşaması, şerbeti hazırlamakla başlamalıdır. Derin bir tencereye su ve şekeri koyup iyice karıştırın. Şeker eridikten ve iyice kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Şerbet koyu kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Ayrı bir karıştırma kabında kek harcını hazırlamaya başlayın. Kaba yumurta ve şekeri koyun. Köpük köpük olana kadar çırpın.

onlu irmik tatlısı tarifinin bu aşamasında yumurta ve şekerin çırpıldığı kaba; yağ, yoğurt, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Biraz daha çırptıktan sonra; un, irmik ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.

Yağlanmış fırın tepsisine elde ettiğiniz kek harcını yavaş yavaş yayın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Piştikten sonra fırından alın ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.

İlk sıcağı çıktıktan hemen sonra soğuk şerbeti tatlının üzerine eşit miktarda dökün.

Küçük kareler şeklinde dilimleyin ve servise hazır hale getirin.

Dilerseniz üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.