“Bir Yönetmen Bir Söyleşi” sinemaseverlerle buluştu   “Bir Yönetmen Bir Söyleşi” sinemaseverlerle buluştu  

Çorum'da Saat Kulesi yanında Velipaşa Konağı karşısında bulunan parkta, Ankaralı ressam Fatma Öztürk ve arkadaşları canlı resim performansı sergiledi. Yaklaşık dört saat süren çalışma boyunca Öztürk, park içerisindeki çeşmeyi resmetti. Çalışma süresince çocuklar ve ailelerle birlikte resim yapan Öztürk, 40 şehirde 40 tablo yapmayı hedeflediğini belirtti.

Ankaralı Ressam Fatma Öztürk ve arkadaşları, Çorum’da Saat Kulesi yanında Velipaşa Konağı karşısında bulunan parkta resim çalışması yaptı.
Canlı performansla tuval üzerinde resim yapan Fatma Öztürk, Çorumluların meraklı bakışları arasında yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından eserini ortaya çıkardı.
Park içerisinde yer alan çeşmeyi resmeden Öztürk, hedefinin proje kapsamında 40 şehri ziyaret ederek 40 ayrı tablo yapmak olduğunu söyledi.
Sanatı sokağa taşıyan Öztürk, zaman zaman çocuklar ve ailelerle birlikte resim çalışması yaptı.

Ankaralı ressam Fatma Öztürk’ün Çorum’da sergilediği canlı resim performansı, sanatseverler ve halk tarafından büyük ilgi gördü. Öztürk’ün 40 şehirde 40 tablo yapma hedefi, sanatı sokağa taşıyarak daha geniş kitlelere ulaştırma amacını taşıyor. Çorum’da gerçekleşen bu etkinlik, sanatın her yerde ve herkes için olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Yayla Haber