Arnavut ciğeri, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Aynı zamanda çeşitli restoranların menülerinde meze olarak da yer almaktadır. Lokantalardan yapılan arnavut ciğeri lezzetini evde her zaman yakalamak mümkün olmamakta. O nedenle aynı lezzeti evde yapılan ile yakalayamayacağını düşünenler hep arnavut ciğerini evden yapmaktan kaçınmışlardır. Oysa bu tarif ile lokantalarda yapılan arnavut ciğerinin lezzetini rahatlıkla yakalayacağınızı göreceksiniz. Tek yapmanız gereken tarifteki püf noktalara dikkat etmektir. Arnavut ciğeri yaparken dikkat edilecek hususlar nelerdir? Arnavut ciğeri nasıl yapılır? İşte ciğere lezzet katan o tarif tarifi.  

Arnavut ciğeri yapmak için gerekli malzemeler:

500 gram dana ciğeri
1 su bardağı kadar un
1 tuz
1 karabiber
1 toz kırmızı biber
1 adet limon
1 su bardağı sıvı yağ
Arnavut ciğeri tarifi.

Ciğerlerinizi su ile iyice temizleyin ve dilimleyin.
Dilimlenmiş ciğerlerin üzerine tuz, karabiber, toz kırmızı biber atın ve iyice harmanlayın.
1 su bardağı kadar unu derince bir tabağa boşaltın ve ciğerleri iyice una bulayın.
Sıvı yağı bir tavaya boşaltın ve ocağın üzerinde kızdırın ardından ciğerleri tavaya koyun ve 3-4 dakika tavada karıştırarak kızartın.
Kızarmış ciğerleri bir servis tabağına aktarın, limonu dilimleyin ve ciğerlerin yanında servis edin.
Afiyet olsun…
 

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

Arnavut ciğeri yaparken dikkat edilecek püf noktaları

Ciğerleri buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında bir süre bekletin. Ciğerin soğukluğu giderilince daha iyi pişer.
Ciğerleri tavaya koyarken yağın iyice kızarmış olmasına dikkat edin. Aksi durumda ciğerleriniz yumuşak kalacaktır.
Ciğerleri tavada fazla kızartmayın, sertleşebilir.
Ciğerlerin yanında servis edeceğiniz limon, ağır tadını dengeleyecektir.