Pazar günlerinin en sevilen lezzetlerinden biri olan Anne Köftesi, az kıymayla bol bol köfte yapmak isteyenler için ideal bir tarif. Bu tarifle, kıymayı verimli bir şekilde kullanarak nefis köfteler hazırlayabilirsiniz. Sofralarınıza lezzet katacak bu köfte tarifi, vazgeçilmeziniz olacak!

Kıymanız az, ama köfte yapmak istiyorsunuz? İşte size Pazar sofralarına yakışacak bir tarif: Anne Köftesi! Az miktarda kıymayla bol bol köfte yapmanın en pratik yolunu bu tarifle öğrenin. Ekonomik, lezzetli ve pratik bu köfteler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

ANNE KÖFTESİ TARİFİ
MALZEMELER

Bir avuç kıyma (250-300 gram)
2 soğan (küp küp doğranmış)
Yarım demet kıyılmış maydonoz
2 yemek kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt(arzuya göre)

1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz

Kızartmak için: 2 su bardağısıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Köftelik kıymayı derince bir kaba alın, küp küp doğranmış soğanı ekleyin.

Ardından ince doğranmış maydanoz, galeta unu, yumurta, süt ve baharatları ekleyin.

Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi

Köftenin harcını güzelce yoğurun. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirerek köfteleri hazırlayın.

Bir tavaya aldığınız ve kızdırdığınız yağda, hazırladığınız köfteleri arkalı önlü olarak pişirin.

Bir tabağa alıp sıcak sıcak servis edin.

Anne köfteniz hazır. 

Anne Köftesi tarifi, az malzemeyle bile sofralarınıza bolca lezzet getirebileceğinizi kanıtlıyor. Bu tarifle hazırlayacağınız köfteler, pazar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifli bir pazar yemeği için bu ekonomik ve lezzet dolu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!