Sütlü tatlılar arasında özel bir yere sahip olan irmik tatlısı, kolaylıkla hazırlanabilen ve lezzetiyle tüm aileyi memnun eden bir tatlıdır. Bu tarif, irmiğin yoğun kıvamıyla ve az malzemeyle nasıl enfes bir lezzete dönüşebileceğini gösteriyor.

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Sütlü irmik tatlısı, herkesin rahatlıkla yapabileceği ve aile bireylerinin veya misafirlerin beğenisini kazanacak bir tatlıdır. Az malzemeyle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzet, özellikle hafif tatlı arayanlar için ideal bir seçenek olacaktır. Tarifimizi deneyin ve bu klasik tatlıyı sofralarınıza taşıyın!