Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borçlarından asgari ücrete ara zam ihtimaline kadar merak edilen tüm soruları yanıtladı.

Emekli İkramiyesi 2025, Yeni Emekliler Alabilir Mi, Kimlere Verilecek? Emekli İkramiyesi 2025, Yeni Emekliler Alabilir Mi, Kimlere Verilecek?

Vedat Işıkhan’dan Gündeme Damga Vuran Açıklamalar: Ara Zam ve Belediyelerin SGK Borçları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, HaberTürk canlı yayınında milyonları ilgilendiren konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarından asgari ücrete ara zam ihtimaline kadar pek çok soruyu yanıtlayan Işıkhan, ekonomi ve yerel yönetimlere dair çarpıcı veriler paylaştı.

Belediyelerin Borç Durumu

Bakan Işıkhan, belediyelerin SGK borçları konusunda net konuştu:
“Türkiye genelinde tüm belediyelerin SGK’ya toplam borcu 167 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçların %70’i CHP’li belediyelere ait. En borçlu belediye 12 milyar TL ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, onu 8,7 milyar TL ile Ankara Büyükşehir Belediyesi izliyor.”

Işıkhan, borçların yapılandırılmasına dair herhangi bir planın olmadığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Kararı ile borç tahsilatında kaynağından kesme uygulamasına geçildiğini söyledi.

Asgari Ücrette Ara Zam Gündemi

Asgari ücrette olası bir ara zam ihtimali de gündeme geldi. Bakan Işıkhan, enflasyon ve satın alma gücüne dikkat çekerek şunları söyledi:
“Vatandaşlarımızın alım gücünü korumak önceliğimiz. Enflasyonda kalıcı bir düşüş bekliyoruz. Ancak beklenmeyen bir durum yaşanırsa, temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılabilir. Ekonomik hedeflerimiz doğrultusunda, 2025 yılında çok daha olumlu sonuçlar almayı öngörüyoruz.”

“Reel Artışları Konuşalım”

Bakan Işıkhan, maaşların altın bazında değer kaybettiği yönündeki eleştirilere de yanıt verdi:
“Altın fiyatları küresel ekonomide değer kazanıyor. Ancak Türkiye, maaşları altın karşısında en az değer kaybeden ülkelerden biri. Muhalefetin eleştirilerinde reel artışlar göz ardı ediliyor.”

Ekonomide Yeni Dönem

Ekonomide güçlü adımlar atıldığını belirten Işıkhan, “2024 yılı için belirlenen politikalar sayesinde ticaret ve ihracatta ciddi bir ivme yakaladık. Amacımız, vatandaşlarımızın refah seviyesini artırarak Türkiye’nin zenginliklerini adil bir şekilde paylaşmak” dedi.