Misafirlerinizi şaşırtmak ve ev yapımı lezzetler sunmak istiyorsanız, hazır yufkadan baklava yapımı tam da aradığınız şey olabilir. Pratik ve lezzetli bu tarif ile herkesi tatlıya doyurun.

Kolay ve lezzetli tatlı tarifleri her zaman ilgi çeker. Evde hazır yufka ile baklava yaparak hem zamandan tasarruf edin hem de damak zevkinize hitap eden tatlılar hazırlayın.

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi

Malzemeler:

10 adet hazır baklava yufkası

1 kâse ceviz

4 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi:

Öncelikle şerbetini hazırlayıp, soğutun.

Şerbet biraz kıvamlı olacak şekilde kaynatın.

Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkarak, orta ateşte 10 dakika kaynatın.

Baklavalık yufkayı tezgâha açın.

Her iki ucundan biraz boşluk bırakın.

İçine ince kıyılmış ceviz veya fındık serpin.

Oklavaya saracağınız kısmı iki kat katlayın

Hafifçe oklavaya sarın.

Büzüştürerek oklavadan çıkarın.

MasterChef Tuzlama Çorbası MasterChef Tuzlama Çorbası

Fırın tepsisine alın.

Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, soğuttuğunuz tereyağını her tarafına gelecek şekilde döküp, 185 derece fırında pişirin.

Fırından aldığınız baklavayı, oda ısısında biraz bekletin.

Ilınan baklavayı, soğuk şerbetle buluşturun.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Şerbetini koyu kıvamda olacak şekilde kaynatın.

Tatlınızda ılık olacak.

Baklava, geleneksel lezzetlerimizden biri ve hazır yufka ile yapımı daha da kolaylaşıyor. Bu tariflerle, evde baklava yapmak artık zahmetli değil, aksine keyifli ve pratik bir hale geliyor. Ceviz ve tereyağının mükemmel uyumu, her lokmada kendini gösteriyor. Ev yapımı baklava ile misafirlerinizi şımartın ve özel günlerinizi tatlandırın. Şimdi mutfağa girme ve bu kolay tarifi deneme zamanı!