Ege usulü Zeytinyağlı Enginar tarifi: Hafif ve lezzetli Ege usulü Zeytinyağlı Enginar tarifi: Hafif ve lezzetli

Sabah kahvaltılarında balon gibi kabaran pişilerin lezzetine kim hayır diyebilir? Pişi yaparken doğru tekniklerle mükemmel sonuç almak isteyenler için, püf noktalarıyla dolu bu tarif tam size göre. Puf puf kabaran, altın sarısı pişiler artık sofralarınızın yıldızı olacak.

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, balon gibi kabaran pişi tarifini sizin için derledik! Pişi yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarıyla, çay saatlerinize lezzet katacak bu tarif, mutfağınızın vazgeçilmezi olacak.

BALON GİBİ KABARAN PİŞİ TARİFİ
Malzemeler

5 su bardağı un (600 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru instant maya (10 gr)
2 su bardağı ılık su (400 ml)
Kızartmak için bol miktarda sıvı yağ

Hazırlanışı
Yoğurma kabına unu alarak üzerine tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.

Üzerine ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan yumuşak dolgulu bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabına koyun. Buzdolabında bir gece mayalanan hamur, ertesi sabah balon gibi kabarmaya hazır olacaktır.

Sabah şekil vermeden 15-20 dk kadar önce buzdolabından çıkarın.

Hamuru unladığımız tezgaha alarak bezeler oluşturun. Hazırladığınız bezeleri 10 dakika dinlendirin.

Elinize yapışmasına engel olmak için tezgahı çok az unlayarak parmak uçlarınızla hamurları yuvarlak şekilde açarak ortasına bir delik açın.

Tüm hamurlara aynı şekli verin. Bol kızgın yağda yüksek ateşte pişileri kızartın.

Balon gibi kabaran pişileriniz hazır.

Balon gibi kabaran, puf puf pişilerle kahvaltı sofralarınızı şenlendirmek artık çok kolay! Bu tarif sayesinde, sevdiklerinize eşsiz bir lezzet sunarken, pişilerin nasıl mükemmel şekilde kabardığını görmek sizi mutlu edecek. Sabah kahvaltılarınızı bu lezzetle taçlandırın ve sofralarınıza keyif katın. Afiyet olsun!