Mutlu Kaya’nın Hayata Tutunma Mücadelesi: Refleksoloji Tedavisiyle Yeniden Umutlandı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan ve 8 yıl önce katıldığı bir ses yarışmasında tanınan Mutlu Kaya, erkek arkadaşı tarafından başından vurulmasının ardından hayata tutunma mücadelesi veriyor. 2015 yılında adını duyuran genç kadın, geçirdiği saldırı sonrası konuşma ve yürüme yetisini kaybetmişti. Uzun süre yoğun bakımda kalan Kaya, şimdi yeniden sağlığına kavuşmak için mücadele ediyor.

Hayallerini Yarına Taşıyan Genç Kadın

Mutlu Kaya, başından vurulmadan önce müzik dünyasında yükselen bir yıldız olma yolundaydı. Ancak saldırının ardından hayata tutunma mücadelesi vermek zorunda kaldı. 4 yıl önce ablası Dilek Kaya'nın da erkek arkadaşı tarafından öldürülmesi genç kadını derinden etkiledi ve tedavisine ara vermesine neden oldu. Bu acı olay sonrası hayata küsen Mutlu, uzun süre evine kapanarak bunalıma girdi. Ancak bu zorlu süreci geride bırakarak, tedavisine yeniden başladı.

Refleksoloji Tedavisiyle Yeniden Umut

Mutlu Kaya, refleksoloji tedavisine tekrar başlayarak fiziksel ve zihinsel sağlığını kazanmaya çalışıyor. Tedavi için Refleksoloji Uzmanı Mehmet Savaş ile çalışan Kaya, bu tedavi yönteminin kendisine iyi geldiğini belirtti. Kaya, “Refleksoloji tedavime yeniden başladım. 8 seanstır geliyorum ve kendimi çok daha iyi hissetmeye başladım. Bir süre sonra daha iyi olacağıma inanıyorum. En büyük hayalim bir gün koşmak” dedi. Kendi ihtiyaçlarını henüz tek başına karşılayamayan Kaya, ailesinden destek alıyor.

Tedavi Süreci 1,5 Yıl Daha Sürecek

Mutlu Kaya’nın refleksoloji tedavisi, avuç içi ve ayak tabanına yapılan basılarla beyne ileti gönderme temeline dayanıyor. Uzman Mehmet Savaş, tedavi sürecinin oldukça uzun olduğunu belirterek, “Mutlu’nun tedavisine ara vermek zorunda kaldığı bir dönem oldu. Şimdi yeniden başladık ve 8 seanstır tedavi uyguluyoruz. Mutlu’nun özel durumu nedeniyle seans sürelerini bazen 40 dakika, bazen 1 saate kadar uzatıyoruz. Amacımız, Mutlu’yu yeniden sağlığına kavuşturmak” diye konuştu. Kaya’nın tedavisi 1,5 yıl daha devam edecek.

Manisa Büyükşehir’den öğrencilere kırtasiye desteği Manisa Büyükşehir’den öğrencilere kırtasiye desteği

"En Büyük Hayalim Koşmak"

Mutlu Kaya, en büyük hayalinin bir gün tekrar koşmak olduğunu dile getirdi. “Bir gün hayal ettiklerimi başaracağıma inanıyorum” diyen Kaya, refleksoloji tedavisinin faydalarını görmeye başladığını ve bu süreci başarıyla tamamlayacağına inandığını belirtti.

Mutlu Kaya’nın hikayesi, hayata tutunma ve yeniden ayağa kalkma mücadelesiyle herkese ilham veriyor. Onun en büyük hayali ise bir gün tüm ihtiyaçlarını kendi başına karşılayabilmek ve yeniden koşmak.