Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda ilk olarak Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı görüşülerek, otobüslere ücretsiz binimler için belediye tarafından gelir desteği verilmesi hususu değerlendirilerek kabul edildi, uygulamanın devamı benimsendi.
Daha sonra ise bazı imar ve plan değişiklikleri görüşüldü.

“KATLİAMLAR BİR DAHA YAŞANMASIN, DERS ÇIKARTALIM, BARIŞI HAKİM KILALIM”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Temmuz ayının olaylarını ve özel günlerini değerlendirdi.
Temmuz’un acıların, katliamların yaşandığı bir ay olduğunu hatırlatan Aşgın, Sivas, Çorum, Başbağlar olaylarında hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başladı. “İnsanlık Sivas’ta yakıldı, Başbağlar’da kurşuna dizildi” diyen Aşgın, Çorum olaylarında ise 57 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. “Bu topraklar Kadeş Barış Antlaşmasının yapıldığı, kardeşliğin ve barışın hakim olduğu topraklar. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi diri tutalım. Bu olaylar, bu acılar bir daha yaşanmasın. Bu olaylardan ders çıkartarak barış içerisinde geleceğimizi şekillendirelim. Katliamlar artık son bulsun” şeklinde konuşan Aşgın, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenleri de unutmayarak, Türk milletinin kahramanlık destanı yazarak büyük bir felaketi önlediğini hatırlattı.
Aşgın, Muharrem ayının önemine değinerek tutulacak yas oruçlarının Hak katında kabulünü diledi.

Çorum’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri: 3 Bin Öğretmen Yenilikçi Eğitimle Buluştu Çorum’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri: 3 Bin Öğretmen Yenilikçi Eğitimle Buluştu


Aşgın’ın açılış konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Aslan Kaya, 24 Temmuz Lozan Anlaşmasının önemi üzerinde durdu.
Grup Başkanvekili olarak her meclis üyesinin özgürce konuşmasından yana olduğunu dile getiren Kaya, “herkesin başkalarına hareket etmemek şartıyla her konuda konuşma hakkı vardır. Gruptaki meclis üyelerimiz özgürce konuşma hakkına sahiptir” dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Doğan Öksüz de Bahçelievler Mahallesi’nin bazı temel sorunlarını ve taleplerini dile getirerek, Çorum Belediyesi’nden çözüm konusunda çaba gösterilmesini istedi.

Kaynak: Yayla Haber