Beşiktaş ve KİPTAŞ’tan Tesisleşme Hamlesi

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki KİPTAŞ ile tesisleşme süreçlerini kapsayan önemli bir iş birliği anlaşması imzaladı. Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleşen imza törenine, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, İkinci Başkan Hüseyin Yücel, Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Çağlayan Tuğal ve İBB Şehircilik Grubu Başkanı Ali Kurt katıldı.

“Beşiktaş’ın çözüm ortağı olacak”

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, törende yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’a teşekkür ederek, tesisleşme sürecinde KİPTAŞ ile yapılan iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Arat, "Yaklaşık 8 aydır KİPTAŞ ile iş birliği içerisindeyiz. Bu dinamik ekiple her projeye güçlü giriyoruz. Beşiktaş'ın tesisleşme sürecinde KİPTAŞ, çözüm ortağımız olacak” dedi.

Arat, tesisleşmenin Beşiktaş için büyük bir öncelik olduğunu belirterek, Süleyman Seba dönemine atıfta bulundu: "Tesisleşme, Onursal Başkanımız Süleyman Seba döneminde Beşiktaş'ın en büyük hamlelerinden biriydi. Doğru kaynak yönetimi ile bu süreci destekleyip ek gelir elde etmeyi planlıyoruz.”

Beşiktaş Kiptaş

Kuşak Güreşi Büyükler Türkiye Şampiyonası, Yozgat’ta başladı Kuşak Güreşi Büyükler Türkiye Şampiyonası, Yozgat’ta başladı

Kara Duvar Projesi ve Taraftar Talepleri

Devam eden Kara Duvar Projesi ile ilgili bilgi veren Arat, Konyaspor maçında stadyumda taraftarı sürprizlerin beklediğini söyledi. Ayrıca, "Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ilk başvurumuzu yaptık, süreç şu anda İçişleri Bakanlığı ve diğer kurumlarla görüşülüyor. Beşiktaş, bu konuda üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdi” dedi.

Taraftar taleplerine de değinen Arat, kombine fiyatlarına ilişkin gelen serzenişleri dikkate aldıklarını belirtti: "Öğrencilerimiz için daha ekonomik çözümler sunmaya çalışıyoruz."

Yönetimden Yeni Hedefler

Beşiktaş’ın gayrimenkul yönetimindeki sorunlara da değinen Arat, kulübün mülklerinin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı: "20 milyondan fazla insanın duygularını hisseden bir yönetim olarak, camianın beklentilerini karşılamamız lazım" dedi.

“Beşiktaş’ın geleceği için önemli bir adım”

İkinci Başkan Hüseyin Yücel ise bu iş birliğinin Beşiktaş’ın geleceği için büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Başkanımızın Beşiktaş’a yeni mülkler kazandırma çabası çok önemli. Bu anlaşma Beşiktaş’ın yararına olacak” dedi.

Gençlerin Eğitimi Öncelik

Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Çağlayan Tuğal ise çocuklara yönelik projeler hakkında bilgi verdi. Tuğal, Hakkı Yeten Tesisleri’nde 27 çocuk kapasiteli bir bina ve Şan Ökten’de 650 öğrenci kapasiteli bir spor lisesi inşa edeceklerini açıkladı.

Törenin ardından Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Ali Kurt’a Beşiktaş forması ve kartal heykeli hediye ederek teşekkürlerini iletti.