Yıldız Holding, New York'taki Birleşmiş Milletler etkinliğinde fırsat eşitliğine çağrı yaptı Yıldız Holding, New York'taki Birleşmiş Milletler etkinliğinde fırsat eşitliğine çağrı yaptı

BinBin'in Halka Arzında Talep Toplama Başlıyor: İşte Detaylar

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin (BinBin) halka arz süreci için talep toplama tarihleri 3-4 Ekim olarak belirlendi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 'Borsada Satış' yöntemiyle pay başına 91,85 TL sabit fiyatla gerçekleştirilecek halka arza, BINBN.HE koduyla katılım sağlanabilecek.

Halka arz kapsamında şirketin çıkarılmış sermayesi 100 milyon TL’den 112 milyon TL’ye yükseltilirken, 12 milyon TL nominal değerli paylar sermaye artırımı yoluyla satışa sunulacak. Ayrıca, 1000 Yatırımlar Holding AŞ, Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Altun Capital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ BİNBİN Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na ait toplam 5 milyon TL nominal değerli paylar da ortak satışı şeklinde halka arz edilecek. Toplamda 17 milyon TL nominal değerli payın arz büyüklüğünün 1 milyar 561 milyon 450 bin TL olması hedefleniyor. Halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranı %15,18 olacak.

Halka Arz Notları:

  • Borsa Kodu: BINBN.HE
  • Lot Sayısı: 17.000.000 TL nominal
  • Halka Arz Büyüklüğü: 1.561.450.000 TL
  • Halka Açıklık Oranı: %15,18
  • Halka Arz Fiyatı: 91,85 TL
  • Talep Toplama Yöntemi: Borsa'da Satış - Sabit Fiyatla Talep Toplama

Halka Arz Gelirlerinin Kullanımı:

  • Alternatif yatırım fırsatları (%20)
  • Makine, taşıt ve cihaz alımları (%30)
  • Ticari borçlar ve grup şirketlerine olan borçların ödenmesi (%30)
  • İşletme sermayesi (%20)

BinBin Yönetiminden Açıklamalar

BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, şirketin 2019’da üniversite kampüslerinde başlayan operasyonlarını 2020 itibarıyla şehirlere taşıdığını belirtti. Çevre dostu teknolojilerle karbon salımını azaltmayı ve sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Abdik, BinBin'in Türkiye’de İstanbul, Konya, Antalya, Eskişehir, Samsun gibi büyük şehirlerde hizmet verdiğini ve yurt dışında Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Kuzey Makedonya’da faaliyet gösterdiklerini açıkladı. Filonun %87,20’si yurt içinde, %12,80’i ise yurt dışında konumlanıyor.

BinBin’in yerlileştirme ve millileştirme çalışmaları hakkında bilgi veren Abdik, gelecek yıl sonuna kadar yurt içi filolarının %30’unu yerli skuterlerle değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mikromobilite Pazarında Büyüme Beklentisi

Abdik, küresel bisiklet ve skuter kiralama pazarının 2022'de 2,44 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını ve 2030’a kadar %16,15 yıllık bileşik büyüme oranıyla 8,08 milyar dolara çıkmasının beklendiğini kaydetti. Türkiye’de de mikromobilite pazarının hızla büyüdüğüne dikkat çeken Abdik, BinBin'in bu alanda önemli bir oyuncu olmayı hedeflediğini vurguladı.

Ulaşımın 'Super App'i Olmayı Hedefliyor

Abdik, mobil uygulamalarını geliştirerek ulaşımın 'Super App'i olmayı hedeflediklerini belirtti. Halka arzın ise bu hedef doğrultusunda önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.