Tereyağı ve margarin kullanmadan da nefis açmalar yapmanın yolu bu tarifte gizli. Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarifle kahvaltılara renk katın. Tel tel ayrılan yumuşacık açmaların tadına doyamayacaksınız.

Kolay ve lezzetli bir tarifle açmalarınızı tel tel ayrılan, yumuşacık bir hale getirin. Pratik ipuçlarıyla açma yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kahvaltının vazgeçilmezi açmaların sırrını sizinle paylaşıyoruz. Tereyağı ve margarin olmadan da lezzetli açmalar yapmanın püf noktalarını öğrenin. Bu tarifle bir çırpıda tel tel ayrılan yumuşacık açmalar yapın ve ailenizi mutlu edin.

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Bir Çırpıda Tel Tel Ayrılan Yumuşacık Açma Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un

Bir Çırpıda Tel Tel Ayrılan Yumuşacık Açma Nasıl Yapılır?

Ilık su, ılık süt, toz maya ve şeker çırpma teliyle karıştırılarak maya aktifleştirilir sıvı yağ ve yumurta da eklenip karıştırılır tuz da ilave edilip yavaş yavaş un eklenerek ele çok hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamurun üzeri kapatılarak 50 dakika mayalanması için bekletilir süre sonunda hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak elde yuvarlanarak bezeler oluşturulur.
Bir kaseye yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ dökülerek her bir beze sıvı yağa hafifçe batırılıp çıkarılır ve zeminde elle açılarak inceltilerek uzunlamasına dolayarak şekil verilir, tepside 10 dakika daha bekletilir.
Üzeri için ayrılmış olan yumurta sarısı sürülüp tercihen haşhaş susam vb serpilerek 170 derece fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.