Soslu Tavuk Dürüm Tarifi

Malzemeler

600 gr tavuk pirzola

1 çay kaşığı tuz
2 adet büyük boy lavaş

Marinesi için;

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak

Sosu için;

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)

Sunum için;

Kornişon turşu
Sumaklı kuru soğan
Patates kızartması
Maydanoz

Soslu Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

Geniş bir kaseye domates salçası, biber salçası, rendelenmiş soğan, yoğurt, zeytinyağı, kekik, kırmızı toz biber, karabiber ve sarımsağı alarak karıştıralım.
Kuşbaşı doğranmış tavukları hazırladığımız sosa ilave ederek güzelce karıştıralım.
Üzerini streç film ile saralım ve buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Ocağa aldığımız tavaya tereyağını ekleyerek eritelim.
Eriyen tereyağına salçayı ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
Üzerine baharatlar, toz şeker ve sıcak suyu ilave ederek karıştıralım.
Sosumuz kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Tavaya marine ettiğimiz tavukları alalım. Üzerine tuz ekleyerek tavada pişirelim.
Lavaşlarımızdan bir tanesini alalım, hazırladığımız salçalı sostan her yerine gelecek şekilde sürelim.
Orta kısmına tavuktan yerleştirelim. Üzerine turşu, kızarmış patates, sumaklı soğan ve maydanoz ekleyerek dürüm şeklinde saralım. Diğer lavaşı da aynı şekilde hazırlayarak saralım.
Nefis soslu tavuk dürümlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!